Каракачанов: ПФ не е "златен пръст", не осребряваме нищо (видео)

Булфото
share

Процесът на общуване в управляващата коалиция като че ли още се отработва. Например ние не бяхме информирани за поправката за пенсионните фондове и затова гласувахме против. Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Той посочи, че няма защо ПФ да работи срещу кабинета. В управленската програма на правителството, която ще бъде приета днес, има заложени доста наши предложения. Осигуряваме мнозинство на това правителство срещу изпълнение на приоритетите ни. Не се изживяваме като "златен пръст", защото не осребряваме нищо от това, което правим, заяви Каракачанов.

Той каза, че ПФ категорично подкрепя доизграждането на оградата на българо-турската граница, за да се спре бежанският натиск. По думите му в охраната на границата е наложително да се включи и армията.

Другите основни приоритети, за които патриотите ще настояват да работи правителството, са борба с битовата престъпност и решаване на кризата в енергетиката.

Каракачанов бе категоричен, че ПФ няма да подкрепи исканата от лидера на ДПС Лютви Местан оставка на здравния министър Петър Москов. Каракачанов заяви, че "Местан се прави на интересен".

Водещи новини

Още новини