Комици погодиха номер на британския външен министър Дейвид Камерън

  • 26 юни 2024 20:32

  • 1800
  • 1
Комици погодиха номер на британския външен министър Дейвид Камерън
© Gettyimages

Двама известни руски комици, които често вземат на подбив чуждестранни лидери, разпространиха днес запис на видеоконферентен разговор с британския външен министър Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г., в който те са го заблудили, че разговаря с бившия украински президент Петро Порошенко, съобщава БТА.

Британското външно министерство заяви по-рано този месец, че Камерън е провел видеоконферентен разговор с някого, за когото се предполага, че е бил бившият украински лидер Порошенко, преди да се усети, че това не е така.

Разговорът, който изглежда е продължил 15 минути и в който Камерън говори по мобилния си телефон и е облечен неофициално, разхождащ се някъде навън, се оказал номер, който са му спретнали руските комици с псевдоними Вован и Лексус.

Дейвид Камерън: Хамас трябва да приеме ново предложение за примирие

Двойката е добре известна в Русия с това, че е хванала на въдицата си редица западни политици през последните години, включително италианската премиерка Джорджа Мелони, турския президент Реджеп Ердоган, а през 2022 г. - британския министър на отбраната Бен Уолъс.

Британското външно министерство заяви днес, че видеоразговорът прилича на руска информационна операция, целяща да отклони вниманието от руската инвазия в Украйна. Министерството не отговори на въпрос дали разпространеният запис е автентичен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1800 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бахмут

2024.06.27 | 01:14

1
Глупаретина!!!

Добави коментар

Водещи новини