СДВР изпрати писмо до кмета заради новата маркировка в центъра на София

  • 26 юни 2024 18:01

  • 1149
  • 3
СДВР изпрати писмо до кмета заради новата маркировка в центъра на София
© Bulphoto (архив)

СДВР е изпратила разпореждане до зам.-кмета на Столична община да изпълни определение на Върховния административен съд (ВАС), като преустанови въвеждането на нова организация на движение по булевардите „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“, както и по ул. „Проф. Фритьоф Нансен“.

В разпореждането се посочват задължителни за изпълнението действия. Едното от тях, което е със срок до 27 юни, касае обезопасяване на участъците по посоченото трасе.

На следващия ден отдел „Пътна полиция“ към СДВР е изпратил и сигнално писмо до кмета на София Васил Терзиев, с което го уведомява, че положените нова маркировка, пътни знаци и преградни съоръжения не са изградени съгласно действащото законодателство и не отговарят на реда и условията за организация на движението по пътищата, отворени за обществено ползване, предаде БТВ.

ВАС окончателно: Столична община да прекрати новата организация на движениие по бул.“Витоша“ и "Патриарха"

„В свое разпореждане Административният съд в София-град (АССГ) задължава Столична община да прекрати безусловно извършваните действия, разпоредени от зам.-кмета по транспорта на Столична община по въвеждане на нова постоянна организация на движението в София по бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Проф. Ф. Нансен“ и бул. „Витоша“ чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци и преградителни съоръжения“, пише в писмото на СДВР.

„В хода на административното производство АССГ е издал писмено разпореждане на отдел „Пътна полиция“ да извърши проверка и състави протокол относно етапа на извършваните ремонтни дейности на трите булеварда. Проверката е констатирала, че ремонтът на пътната настилка е завършен, проектирането на новите режими на работа на светофарните уредби са изпълнени и към момента на проверката се изграждат елементи на постоянната организация на движението“, пише още в писмото.

Изисква се в кратки срокове столичният отдел „Пътна полиция“ да бъде уведомен за предприетите действия.

В заключение в сигналното писмо до столичния кмет се посочва, че ако не се получи отговор за предприети действия, отдел „Пътна полиция“ ще приложи правомощията си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1149 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.26 | 20:26

3
Полюцаите -лайнари, дето никой не може да ги накара да си гледат работата, да мрат

2024.06.26 | 18:29

1
не ви ли хареса коментара ми?

2024.06.26 | 18:29

2
чегърт, чегърт...

Добави коментар

Водещи новини