Психиатърът Николай Михайлов: Партиите са в упадък, намеренията им фалираха едно по едно

  • 26 юни 2024 19:05

  • 1475
  • 4
Психиатърът Николай Михайлов: Партиите са в упадък, намеренията им фалираха едно по едно
© Кадър: БТВ

„Не е изненада, че партиите са в тренда на собствената им прогресивна немощ, те се развиват по посока на техния упадък. Износени са физиономиите на техните лидери основно и защото те са капитализирали системни грешки в продължително време. Те заявиха намерения, които фалираха едно по едно“, каза психиатърът д-р Николай Михайлов в „Лице в лице“.

По думите му този упадък поражда екстравагантни и живописни алтернативи.

„Минах покрай този декоративен град (бел. ред. „Исторически парк“). Това е нещо, което едновременно изумява и плаши, това е някакъв карнавал, балаган. Сега той има и политическа претенция. Това е неизбежна компенсация, да поникне от почвата алтернатива или алтернативи, които заместват този почти драматичен дефицит на партиите с история“, обясни д-р Михайлов.

Борисов: Има много сериозен сигнал за най-висока степен на заплаха срещу мен

„Парламентарната среда не може да произведе управление, мъчи се страшно, видимо се труди, но не успява и не е ясно до каква степен се труди за собствения си образ и до каква за страната си. Трябва да се каже направо, че става дума за слабост на българската парламентарна демокрация“, допълни той.

По думите му упадъкът на партиите е пряко свързан с ниската избирателна активност на 9 юни.

„Знаменитият суверен гласоподавателят има праг на поносимост на това, тъй като той е в залата на голям политически театър, който става нелеп и вреден за здравето, за психическото здраве. Следователно има изтощаване на търпението, тогава хората гласуват по парадоксален начин, като не се явяват на урните, а това също е глас. Ако има добре прочетен глас на тези избори, това е тъкмо този, който отсъства от урната, което означава резигнация, апатия, отказ да се участва в процеса“, каза психиатърът Николай Михайлов. 

По думите му сред обществото, както и сред политическите лидери има едно непровъзгласено очакване за намесата на президента Румен Радев на политическата сцена. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1475 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ге6ко

2024.06.26 | 20:52

3
Психиатърът от години е в тежка депресия и трябва да посети свой колега ... Все вие срещу Демокрацията и навява скепсис и омраза към държавата и Родината ... Е , политическа криза има и липсата на коалиционна култура е факт . Още - има партии в слугинажна завсимост от Путинова Русия , други са зависими от олигархомафиотите и рушат държавността . Но това е силата на Демокрацията . А ние , Избирателите, сме длъжни да ги разпознаем и да направим своя избор ...
Аз

2024.06.27 | 01:00

4
..... Ти не си виновен, Природата така е решила. ТОЧКА

2024.06.26 | 20:24

2
Парламентарна среда почти няма, има две бандитски групировки, неколко помияра на руска хранилка, перзидент-педал и това е.
Анонимен

2024.06.26 | 19:42

1
Този не заслужава толкова внимание

Добави коментар

Водещи новини