Бареков: Така наречените реформатори и патриоти ще завлекат правителството към дъното

ББЦ
share

Държавният бюджет за 2015 г. не трябва да бъде подкрепен, защото това е бюджет на мизерията, липсва визия и в него не са заложени никакви реформи. Правителството и управляващата коалиция раждат всекидневни скандали и за съжаление не остава време, а и няма експертиза да се анализира най-важното - че ни очаква много лоша година за икономиката, бизнеса и безработицата. Българските граждани отново ще са изправени пред въпроса за оцеляването си.

Това заяви Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на ББЦ. "Първоначално се притеснявах от това, че ГЕРБ се връща на власт, но сега по-притеснително е поведението на тези, с които ГЕРБ се върна на власт - Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ. Борисов качи в лодката си няколко политически корабокрушенци като Иван Костов, Георги Първанов, Касим Дал и Меглена Кунева. На тях им бе вдъхнат втори живот в политиката без да се основава на каквито и да е политически принципи и според мен те ще отведат тази лодка на дъното", подчерта евродепутатът.

Според него перманентните скандали в икономиката, енергетиката и културата са заради аматьорщина и пускането на парашутисти в тези болезнени и ключови сектори. Той определи участието на Реформаторския блок и Патриотичния фронт като "бомбата, която ще взриви кабинета "Борисов 2". "Четворната коалиция на ГЕРБ с АБВ на Първанов е много по-лоша, безидейна и непоследователна от Тройната коалиция, която остана в историята, като изключително негативна за България", обясни лидерът на ББЦ.

"Учудващо е, че неистовата лакомия и жажда за власт на така наречените Реформатори и Патриоти са съчетани с липсата на експертиза и професионализъм на кадрите, които предлагат за високи постове в държавата. Сега борбата за постове е самоцелна, а не за да се осъществят истински дългосрочни реформи или за да се защитава суверенния национален интерес", посочи Бареков.

Политикът логично зададе въпроса, къде е министърът на енергетиката Теменужка Петкова и защо не взима отношение по въпроса за спирането на проекта "Южен поток". "Стана ясно, че "Южен поток" потъва. По темата чухме премиера Бойко Борисов и министъра на икономиката Лукарски, който нищо не разбира от икономика, а в същото време Теменужка Петкова мълчи. Чухме, че въпросната госпожа работи денонощно по "Южен поток", но това ми прилича на виц", обобщи ситуацията Бареков.

Водещи новини

Още новини