Каква лидерска среща, Борисов подмамва и успива като сирените в „Одисея“, обяви Сидеров

Булфото
share

По повод лидерската среща председателят на АТАКА Волен Сидеров заяви още вчера пред телевизия „Алфа“, че тя е продължение на театър, на който станахме свидетели през последните две седмици по време на така наречените преговори с партиите.

Това посочиха в отворено писмо до медиите от централата на атакистите.

„Каква лидерска среща? За какво ще си говорим на нея? Всяка една от парламентарните групи да каже дали ще подкрепя Борисов като премиер. Аз отсега казвам, че няма да подкрепям Борисов за премиер. Това е ясно. Той вече е управлявал и е показал, че не може да изгони от България дори едно ЕРП, не може да пипне монополистите, не смее да пипне цената на тока. Този човек е страхливец. Как да подкрепиш един страхливец на срещите и какво трябва да кажа? Целият този театър и демонстрацията на любезност и съглашателство е много вредна“, смята Сидеров.

По думите му Борисов подмамва и успива като сирените в „Одисея“. „Той не иска да бъде критикуван, да няма опозиция, защото моментът бил тежък“, добави националистът.

„Винаги ще бъде тежък моментът. Той беше тежък и когато хората излязоха през 2013 г. на улицата, имаше мощна протестна вълна. Така, че да не си прави илюзии Борисов, че всичко ще е сладко и медено. АТАКА ще бъде много силна и критична опозиция на неговото управление и на безпринципното управление, което се подготвя“, категоричен е основателят на партия АТАКА.

Хората на Сидеров припомнят, че още на консултациите при президента на 15.10.2014 г. Сидеров настоя подобен вид срещи да бъдат отворени за журналисти и да има възможност да бъдат излъчени на живо по телевизиите. Разговорите между партийните лидери трябва да бъдат изцяло прозрачни, за да не остава българското общество с усещането за задкулисни договорки и сделки по отношение на предстоящото управление на страната, категорични са те.

Водещи новини

Още новини