Волен Сидеров: Трайчо Трайков беше лобист на чужди интереси

  • 20 март 2012 13:44

  • 1367
  • 1
Волен Сидеров: Трайчо Трайков беше лобист на чужди интереси
©

За нас Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко беше лобист на чужди интереси. Той застана в защита на "Шеврон" и в икономическата комисия. Когато дойде да направи отчет за проучаванията на "Шеврон", той буквално излъга депутатите като каза, че никога "Шеврон" не са получавали разрешение от България за това. Там го засякохме с факта, че има стенограма от МС, според която се дава разрешение на "Шеврон", а той твърдеше, че няма такова разрешение. Освен това той беше изцяло в защита за поучаванията за шистов газ. За мен Трайков трябва да бъде разследван за нерегламентиран лобизъм, за конфликт на интереси и евентуално за комисионерство на чужди монополи и интереси.

Това каза в интервю за БНР лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Той заяви, че не е разбрал аргументите нито за оставката на Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, нито за оставката на Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование. "Не чух някакви развити аргументи. Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко бил забелязан да ходи на плажа. Това е несериозно. Освен това той беше изкаран за виновник за гафа в Катар и всъщност това беше изкарано като аргумент за отстраняването му, което е абсолютно несериозно и даже невярно, защото там за протокола отговаря МВнР. Така че, ако има нещо скрито зад оставката на Трайков, нека премиерът да го каже. Щом го е видял на плажа, означава, че и той е бил там", каза Сидеров.

Лидерът на "Атака" беше категоричен, че трябва да се изнесат аргументите за оставката и на здравния министър Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование. "Защо ги освобождава тези министри? Защо предлага тези? С какво те са по-добри? Какво са свършили досега и в коя област, защото аз не мога да кажа нещо, което се свършили Делян Добрев и Десислава Атанасова. Това са доста млади хора. Бяха представени като тежката артилерия, представям си тогава каква е леката артилерия. За мен това са незащитени кандидатури. Затова очакваме в парламента да бъдат представени аргументи в тяхна защита, както и за оставките на двамата министри", заяви Сидеров.

Лидерът на "Атака" коментира и оставката на заместник-председателят на ДАНС Иван Драшков. Според него тя също не е обяснена, не е ясна и е непрозрачна. "По никакъв начин не става ясно защо г-н Драшков, който беше тръгнал да напуска, върнаха го, сега го освобождават, има ли конкретни причини - не беше обяснено", коментира той. Сидеров заяви, че е задължително трябва да има изслушване на председателят на ДАНС.

По отношение на съвместното заседание на българското и турско правителство в Анкара Сидеров коментира: "Каква обща политика имаме да решаваме с Израел или Турция? Имаме много нерешени въпроси. Отиваме да заседаваме там като някакви подчинени васали. Аз разбрах, че там ще се взимат решения да се правят общи българо-турски сериали. Това е подигравка с българската култура. Това са жестове към турското имперско самочувствие, това са ходове от страна на България без България да получава каквото трябва. Турция ни дължи извинение за геноцида над българското население по време на Османската империя, връщане на обезщетения за земи. Тези въпроси няма да бъдат поставени. За нас това е едно унижение".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1367 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
sweet weed

2012.03.21 | 00:15

1
Абе и той казва верни неща.По тази тема съм съгласен с него.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини