Лютви Местан: Искаха да провокират ДПС със сценария "Катуница"

Булфото
share

Абсолютно невъзможно е „Атака” и ДПС да са огледални образи.

Сценарият с Катуница обаче беше ДПС да бъде провокирано. Чии офиси бяха нападнати в крайна сметка - това каза на брифинг в централата на партията зам.-председателят й Лютви Местан във връзка с твърдението на лидера на ДСБ Иван Костов, че ДПС извлича дивидент от сблъсъците.

„Нашата позиция от първия ден след инцидента в Катуница е да призовем всички към спокойствие”, каза Местан. Той добави, че ДПС са пострадали в протестните действия, като единият офис на партията в пловдивския кв. „Столипиново” е бил опожарен до пепел.

„Това се случва за втори път. Първият път се говореше за късо съединение, а ние не ползвахме ток от месеци в този офис”, каза Местан. Офисът на ДПС в Плевен пък е бил напълно разрушен. Местан бе категоричен, че ДПС не приема цял етнос да бъде дамгосван като престъпен. Според него, не може да се говори за българска, турска или циганска престъпност.

„Има престъпления, извършвани и от трите групи и те трябва да получат заслужена присъда от българския съд, а не от улицата”, смята Лютви Местан. Той заяви, че дамгосването няма нищо общо с Конституцията, с наказателните закони в страната, нито с основните принципи на демокрацията.

Водещи новини

Още новини