Цветанов: Стремим се към две победи на изборите, числото 2 е подходящо

Булфото
share

Направихме упражнението за първа регистрация на документите за участие в изборите в ЦИК два пъти. Ние се стремим към две победи, така че смятам, че числото две е подходящото за двете победи, които трябва да постигнем на предстоящите избори.

Това каза пред журналисти в ЦИК председателят на Предизборния щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, след като беше изтеглен жребият за кандидатпрезидентските бюлетини, предаде "Фокус".

Секретарят на ИБ на БСП Антон Кутев заяви, че няма как да са недоволни от получения 8 номер на бюлетината. „Очевидно за Ивайло Калфин това ще е бюлетината на победата”, смята той. По думите му, важното е какво представляват кандидатите, бюлетината не е от такова значение.

„Тръгваме с увереност на тези избори”, подчерта Кутев. Той определи осмия номер като противоречива цифра, а според китайски тълкувания, тя означавала „приближаване”. „Няма число, което да направи Стефан Данаилов по-разпознаваем. Разчитаме на силата на кандидатите ни”, категоричен бе Антон Кутев.

Депутатът каза, че е случайност това, че ДПС получи 7 номер в бюлетината и няма издигната кандидатпрезидентска двойка.
Според евродепутата от „Атака” Димитър Стоянов, няма значение номерът, а това какво кандидат-президентът казва и прави. „Атака” получи номер 9 в бюлетината.

Водещи новини

Още новини