Софиянски в съюз с Бареков (видео)

Булфото
share

Партията на бившия кмет на София и служебен премиер Стефан Софиянски - Съюз на свободните демократи, е станала коалиционен партньор на ББЦ, а Софиянски - личен съветник на Николай Бареков. Това обяви лидерът на ББЦ на среща с работодателските организации, които беше поканил в зала "Запад" на Народното събрание, за да обсъдят кризата в държавата и ситуацията около КТБ.

"Проблемът с КТБ трябва да бъде решен с оздравяването на банката. Затова БНБ и правителството трябва да потърсят решението на въпроса с оставането на банката", смята Софиянски.

Искаме спокойствие, искаме да се слуша гласът на бизнеса, няма нужда от съвети и бой с пръчката, заявиха те. Представителите на БТПП, БСК, АИКБ, ССИ, Съюз Произведено в България и Бареков се оказаха на едно мнение по темата КТБ, а именно банката да бъде оздравена, частните акционери в нея да намерят резерви да покрият липсите, да се носи наказателна отговорност и банката в най-скоро време да се разплати с хората и фирмите.

Те призоваха за спокойствие и политическа стабилност. Бареков и работодателите поставиха много тежки присъди на политиците в България.

Водещи новини

Още новини