Станишев: Калфин ще победи Плевнелиев на балотаж

share

Ако нямаш твърдо ядро от хора, които те подкрепят, много по-трудно е да се надгражда.

Това заяви в предаването на бТВ "Отпечатъци" лидерът на БСП Сергей Станишев.

През 2001 г. половината българи гласуваха за НДСВ, а къде е сега царската партия? Избирателите на БСП заслужават уважение, защото те гласуват за идеи и ценности, а не се водят от моментни влечения, допълни той.

Като бивш регионален министър кандидат-президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев носи отгооврност за действията на правителството и за неуредените плащания към бизнеса. Не може за своите да може всичко, а всички други да са престъпници. Г-н Плевнелиев с благия си тон е част от всичко това. Той заявява, че не е политик, но с какво тогава ще се занимава като евентуален държавен глава тогава, посочи Станишев.

Лидерът на левицата не вярва на социологическите прогнози и заяви, че кандидат-президентът на БСП Ивайло Калфин има сили да победи на балотаж Росен Плевнелиев. Ивайло Калфин е човек с кауза - че това, което се случва в България, трябва да престане. Той е доказал, че може да отстоява българските интереси - и пред Русия, и пред САЩ, и пред ЕС, подчерта Станишев.

Българите трябва да си задат въпроса дали искат да продължи обедняването и затъването в блатото или искат нещата да се променят. Трябва да се даде урок на управляващите, които мислят, че всичко им е позволено, каза още Сергей Станишев.

Водещи новини

Още новини