Сидеров: Кунева, Калфин и Алексей Петров са кандидати на Първанов

Булфото
share

При срещите ни с избирателите през август установихме, че директивите, давани от Брюксел, не работят добре в българските общини.

Това заяви при откриването на есенната парламентарна сесия лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Дребните стопани в България в момента са дискриминирани, държавата не се грижи за тях, затова ще внесем законопроект в тяхна подкрепа и се надяваме на подкрепа от страна на управляващите, допълни той.

Поддържаме идеята си за създаване на доброволни отряди, които да защитават хората по малките населени места от циганските набези, подчерта Сидеров.

Предлагаме узаконовяне на строежите, градени от хората на тяхна собственост, които обаче не са узаконени поради пропуски в законодателството. Крайно време е да се приеме и закон за българския език, който да реши проблема с новините на турски и да ги препрати към регионални медии. Този закон ще помогне и на българите в чужбина, посочи лидерът на "Атака".

Сидеров съобщи, че ще предложат и промени в посока регулиране на лихвите, защото този проблем засяга много голяма група от хора, а също така и промени в бюджета.

Все още не знаем кандидата за президент на ГЕРБ, което е недопустимо. Знаем кандидатите на Първанов - Ивайло Калфин, Алексей Петров и Меглена Кунева, БСП кандидат-президент няма. Кандидат няма и антиконституционната за мен партия ДПС. Когато станат ясни всички кандидати, трябва да проведем дискусия за развитето на България, която преди предишните президентски избори не се случи, защото Георги Първанов избягваше дебат с мен, каза още Волен Сидеров.

Той посочи, че срокът за уседналост за местните избори е могъл да бъде и по-голям, но и приетият е стъпка в правилната посока.

Водещи новини

Още новини