Сидеров сезирал главния прокурор, заради заплахи от Слави Бинев

share

Лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров е сезирал главния прокурор за заплахи, отправени към него в интервю на евродепутата Слави Бинев. Това съобщи пресцентърът на "Атака". Сидеров настоява пред главния прокурор да бъдат направени необходимите постъпки за снемането на депутатския имунитет на Бинев като евродепутат, предава "Дарик".

В писмо, разпространено до медиите, Волен Сидеров заявява, че пред информационен сайт на 24 декември 2013 г. Бинев отправил заплахи за убийство към Сидеров с думите: "Ще му размажа главата! Ще го разпльокам", както и други заплахи, свързани с половите органи на Сидеров.

"С това си действие Славчо Пенчев Бинев заявява, че се подготвя да ме унищожи физически и да ме убие, което представлява престъпление по чл. 117, ал. 1 по Наказателния кодекс", уточнява лидерът на "Атака".

Според него от биографията на Бинев може да се направи обоснован извод, че ще извърши убийство.

Сидеров обявил, че е сезирал главния прокурор за заплахите от страна на Слави Бинев като престъпление по член 117, ал. 1 от НК (приготовление за убийство, което се наказва с лишаване от свобода от една до шест години).

 

Водещи новини

Още новини