Младежи на ГЕРБ даваха "еднопосочни билети" за КНДР на депутати (видео+галерия)

share

След като Народното събрание не прие предложението на ГЕРБ младежката организация за отстраняването на заместник председателя на парламента Мая Манолова започна инициатива пред стаите на БСП и ДПС, предаде репортер на novini.bg.

Младежите раздаваха символични еднопосочни билети на депутатите от мнозинството  за Северна Корея. Някои приемаха хартийките, а други не. Дора Янкова прие билета и каза, че не разбира политиката на бившите управляващи и от какво са недоволни, защото ГЕРБ са водили антисоциална политика. Бившата кметица на Смолян заяви: Бих отишла в Корейската народнодемократична република (КНДР), защото обичам да пътувам.

Сергей Станишев отказа да приеме билета и определи акцията като циркаджийска. Той допълни, че не може да приеме билет, купен откраднати от българските данъкоплатци при четиригодишното управление на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Лидерът на БСП призова младежите да видят в Уикипедия за дейността на хуйвейбините (радикални младежи по време на културната революция в Китай между 1966 и 1976 г.)

Активистите на ГЕРБ връчиха билета за премиера Пламен Орешарски в пленарната зала на финансовия министър Петър Чобанов. Билет получи и председателят на НС Михаил Миков.

Снимки може да видите и тук.

Водещи новини

Още новини