Бриго Аспарухов: Оказах само логистика при назначаването на Борисов за главен секретар на МВР

share

Бойко Борисов никога не е бил член на НДСВ. Минчо Спасов говори малко по-емоционално, отколкото трябва. Няма как аз да съм предложил Борисов за член на НДСВ през 2000 година, защото НДСВ тогава не съществуваше.

Това заяви Бриго Аспарухов в предаването "Лице в лице" по БТВ. Запознах се с Бойко Борисов на една вечеря. Тогава той охраняваше лидерът на руските комунисти Генадий Зюганов. Единственото, което видях у него е желание и хъс да се върне в МВР. Той ми го сподели. Аз оказах само логистика и разговарях с Георги Петканов, тогавашен вътрешен министър и със самия Симеон Сакскобургготски. Какво е станало после в кухнята, аз не мога да знам, обясни Аспарухов. Явно не съм сбъркал, като съм споменал за Борисов. Виждате, че народа после безапелационно го избра за министър-председател. Явно има качества. Не иронизирам. Той показа, че има качества за тази длъжност. След 2001 г. не съм имал чести срещи с него. Аз станах депутат, а той имаше много работа като главен секретар. Не сме имали скандали и разправии с него. Даже и сега не сме се виждали и разговаряли от повече от година, каза още Аспарухов.

Изключено е да има коалиция между Сергей Станишев и Бойко Борисов. И двамата не искат да направят компромис и да превключат на държавническо мислене. Бъдещето на България е в коалицията. Големите играчи са ясни. Те са двама, трима до четирима. Трябва да има промени в Изборния кодекс. Най-важното е да се въведе задължителното гласуване, категоричен беше Аспарухов. Държавата има нужда от спокойствие и разумни стъпки. Не мисля, че едни предсрочни избори са нужни на България в момента. Отношенията между Ахмед Доган и Бойко Борисов също преминаха границата на нормалното. Не считам, че двамата могат да седнат и да се разберат, каза още Аспарухов. С Христо Бисеров се познавам много отдавна. Имали сме много схватки и сблъсъци. Въпреки това съм останал с добри спомени за него. Не вярвам, че Бисеров си е позволил да наруши драстично законите на България. Той трябва да излезе и да каже, какво стои зад неговата оставка, завърши Аспарухов.

Водещи новини

Още новини