Станишев: ГЕРБ ваканцуваха два месеца, сега търсят начин да се изявят

Булфото
share

С вота на недоверие към правителството ГЕРБ търсят начин да се изявят като опозиция след като два месеца "ваканцуваха",  докато парламентът работеше активно и приемаше закони. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на БСП  Сергей Станишев.

Дори и след като влязоха в пленарна зала и в комисиите, виждате, че ГЕРБ са изключително вяли и търсят начин за  самоизява, добави той. За мен това очевидно е един служебен вот  на недоверие и това личи в объркването на г-н Борисов и на ГЕРБ  във връзка с мотивите - ту за цялостна политика, ту ще търсят  сега повод за конкретна политика, посочи Станишев.

В отговор на въпрос лидерът на БСП каза, че нямат договорка с ГЕРБ за предсрочни избори през май, каквито обвинения са отправили десните партии към ГЕРБ. Нека десните партии си изяснят отношенията с ГЕРБ, които са средно между омраза и любов, добави той.

Относно информацията, че НЕК закъснява с ангажирането на експерти за арбитража с "Атомстройекспрот" за АЕЦ "Белене",  Станишев коментира, че това са "поредни глупости" на ГЕРБ и посочи, че не се съмнява, че екипът на министър Драгомир Стойнев прави всичко необходимо да бъде защитен българският интерес. Според Станишев ГЕРБ са гузни, защото правителството на Борисов не е предприело необходимите стъпки, след като заяви прекратяване на проекта, предаде БТА.

Водещи новини

Още новини