Станишев: Подвиг е, че успяхме да свалим ГЕРБ от власт

  • 21 септември 2013 18:21

  • 7954
  • 88
Станишев: Подвиг е, че успяхме да свалим ГЕРБ от власт
©

Отговорът на въпроса, защо БСП оцелява и се развива, е много прост – ние сме партия с дълбоки народни корени. Това заяви Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, председател на ПГ на КБ и президент на ПЕС, по повод честването на 100 г. от основаването на партийната организация в община Елин Пелин.

„Много пъти и през последните десетилетия, и през всички тези години от живота на БСП, нашите опоненти са си мечтали БСП да я няма и да я унищожат. Тя е била забранявана политически, нейните членове са били избивани, репресирани, вкарвани в затвори и концентрационни лагери, но никога мечтата на нашите опоненти не се е реализирала. Нашият идеал за справедливост и човешко достойнство, за равенство, за възможност всеки човек да изживее своя живот с перспектива, да се реализира и да се чувства полезен в обществото, този идеал е безсмъртен. За него мисли всеки, независимо дали симпатизира на нас или не. И сме оцелели, защото този идеал остава в сърцевината на нашата партия и действия, на политиката, която партията е водила, води и ще води”, добави той.

По неговите думи БСП е колективна партия и това е другият източник на нейната сила. „Нейната история и дейност не се прави от един човек, лидер, който да дава универсални решения за всичко, а се изгражда от усилията на стотици, хиляди и десетки хиляди нейни членове, всеки със своя принос. Дори наши опоненти признават, че сме останали единствената истинска партия в България и това днес ни натоварва с нови отговорности, не по малки от тези, които са имали нашите предшественици”, заяви Станишев.

„В предишните 4 години, през управлението на ГЕРБ, страната ни преживя изключително тежък период, авторитарен режим, полицейщина, рекет, унижение, самохвалство, но най-лошото – никакво развитие. Имаше разсипване на всичко – икономика, институции,  социални ангажименти на държавата. Затова искам да благодаря на всички членове и симпатизанти, че през този период не се поддадоха на черната пропаганда срещу БСП, че запазиха доверието в тази партия, запазихме единството и сплотеността”, каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Според него истински подвиг е, че при такъв режим и използване на държавата за нуждите на една партия, а не за интересите на хората, „успяхме да свалим Борисов и Цветанов от власт”.

Станишев заяви, че „ние, вашите народни представили и нашите представителите в изпълнителната власт много добре разбираме, че хората живеят изключително трудно, много са измъчени и бедни. Много хора трябва да броят всяка стотинка, всеки лев и да избират за какво да ги похарчат от основните си нужди. И с това не можем да се примирим. Не можем да направим чудеса за 100 дни или до края на година, но започнахме един път и за оздравяване на икономиката, и за възстановяване на социалните ангажименти на държавата, и за промени, които ще дадат перспектива за по-добър живот на всички българи. За тези цели няма да спрем да работим усърдно всеки ден. За тях имаме и волята да устояваме на атаките, протестите, натиска и парите, които се хвърлят срещу нас”, каза Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7954 88

Свързани новини

Коментари 88

Добави коментар

2013.09.23 | 10:29

88
Логично! Нормално е страна била половин век 16та република да има 900хил. комунисти. Явно е и нормално да се управлява с етнически вот и националисти, които са против това малцинство! Да обясни защо за седми път поред има по-малък резултат от полицейски и авторитарен режим, сина на украински комунист не може! Айде да не се задават трудни въпроси!Водещия не може да отговори!
ани

2013.09.23 | 10:28

87
Герб победи с повече гласове,другите са второстепенни хорица с яки плащтания от гърба на народа!!
Боби

2013.09.23 | 09:29

86
Ха-ха, нищо не сте свалили. Бойко сам си подаде оставката, тъй като е отговорен, но вие ДОРИ това не помните. Помните само това, което ви е угодно...

2013.09.23 | 08:53

85
Докато си жив ти ,Станишев трябва да ближеш гъза на Сидеров !Заради него ГЕРБ падна от власт !
Велик е Серго

2013.09.23 | 08:52

84
Станишев просто е велик и с Волен набиха канчето на Буда-Българоубиеца за вечни времена!Никога повече Буда- диктатура!Да живее БСП!

2013.09.23 | 00:15

60
СТАНИШЕВ Е СМЕШНИК, КОЙТО ВЕЧЕ СЕ ЧУДИ КАКВО ДА КАЖЕ. БСП СЕ НУЖДАЕ ОТ РЕФОРМИ.
niki

2013.09.23 | 08:41

83
ДОЛУ ГЕРБ И МУТРАТА БОРИСОВ
pp

2013.09.23 | 08:40

82
Свалянето на правителства,доноси,подлости,лъжи това е арсенала на БСП.Затова България е най зле,защото се намираме в Зрелия Социализъм къдетотрябва да сме ръководени от такива като Станишев.Всеки който не иска е Враг за тях.

2013.09.23 | 00:01

18
ТАКА Е,но зрял социализъм имаше при Т.Живков,защото в Конституцията беше записано и се изпълняваше 100%-безплатно образование,здравеопазване,работа за всички,без мизерия живеехме,имаше сигурност,без решетки и заключване на врати,децата ни ходеха сами на у-ще,а не като сега родителите ги водят и прибират.Работеща съдебна с-ма,работещо МВР и КАТ.
NO DOUBT

2013.09.23 | 08:40

81
За това, че свалихте мутрата и спасихте БГ ви поздравявам.

2013.09.23 | 08:39

80
Докато си жив ти ,Станишев трябва да ближеш гъза на Сидеров !Заради него ГЕРБ падна от власт !

2013.09.23 | 00:11

46
НА СИДЕРОВ ЩЕ МУ НАБИЯТ ЕДИН ШУТ В ГЪЗА И ЩЕ КВИЧИ

2013.09.23 | 08:28

79
тоя долен пумияр кадето и да се появи само глупости и лъжи ръси.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини