Горанов: Нямаме сделка с управляващите

  • 18 септември 2013 08:12

  • 2077
  • 3
Горанов: Нямаме сделка с управляващите
©

Вотът за недоверие е за липсата на цялост и на основателна политика. Това заяви Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва от ГЕРБ в сутрешния блок на БТВ

Попитан защо бетонират правителството за 6 месеца, и дори и да иска после "Атака" - няма да може да поиска друг вот на недоверие, Горанов заяви, че те имат шанс сега. "Няма сделка с правителството. Внушенията, че бетонираме правителството е погрешно. Нашата категорична позиция е, че кабинетът трябва да си ходи. Не е важно дали вотът ще мине, защото нито едно правителство не е свалено у нас чрез вот на недоверие, но това е единственият начин да се чуе гласът на опозицията", каза още той.

Попитан защо не изкачат решението на Конституционния съд и евентуалното връщане на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, което отново ще накара хората да излязат на улицата, Горанов заяви, че не могат да чакат.

"Ние сме сложили на масата отчетите на правителството, както и приоритетите на правителството. На ГЕРБ им е необходимо действие, трябва по някакъв начин да се легитимират", обясни Димчо Михалевски.

"Нямаме проблем да сме в изолация. Стоим в нея с удоволствие. Интригата за това дали след 6 месеца ще се внесе същият вот е несъстоятелна. Това е единственият начин да се показва отношението на опозицията към правителството", смята още депутатът от ГЕРБ.

"По принцип партиите имат две основни действия - в полза на обществото и такова, при което се спасяват сами себе си. В един или друг период всяка една партия прави тези две действия. Ако безпристрастно отбележите това, което се направили за тези 100 дни, ще видите, че сме постигнали много неща", заяви Михалевски. По думите му икономиката е задвижена, но се изпълнява бюджета на ГЕРБ. "Тук въпросът е дали ще клатим държавата или ще работим, за да я спасим. В момента ГЕРБ спасяват себе си", заяви още депутатът от БСП.

Икономиката върви към зануляване. Имаме една правителство, което не може да извърши една смислена реформа. Това управление би трябвало да има стабилност, но къде е тя, запита Горанов. По думите му те заявяват от първият ден, че трябва кабинетът да си ходи.

Попитан защо не са избрали една политика и по нея да се иска вот за недоверие, Горанов заяви, че те смятат, че провалът на кабинета е цялостен.

На въпрос ако вотът мина кой ще е партньор на ГЕРБ в един бъдещ кабинет, Горанов отговори, че това е център дясно.

Алтернативата е друга - да променим начина на възприемане от хората, да сложим картите на масата. Ние влизаме в спирала, рискът е огромен. Ситуацията е тежка и това трябва да се разбере, заяви Михалевски. Попитан какво мисли за новото назначение на  заместник - министър в Министерство на инвестиционното планиране, Михалевски заяви,че и той е на мнение, че решението не е удачно.

Проблемът на управляващите е, че те нямат сетивност. Те имат апарат и трябва да го назначат, заяви Горанов.

Последвайте канала на

2077 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.19 | 12:20

3
ГЕРБ клекнаха ! Признаха си , че са в изолация и че не могат да свалят правителството !Избори 2017 г.! Герб ще са под 4 % !

2013.09.18 | 11:38

2
1,2 много тъпо. чак е обидно да се противоречи...

2013.09.18 | 11:38

1
СДЕЛКА С УПРАВЛЯВАЩИТЕ ВЕРОЯТНО ИМАТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ДАНСИТМИ. ЗАТОВА ПРОТЕСТА Е НЕУСПЕШЕН И САМО ЛАЯТ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини