"Обединени земеделци" подкрепят ветото на президента

share

Президентското вето върху актуализацията на бюджета е необходимо и очаквано решение от много български граждани, които не приемат силно рисковата финансова политика на управляващите и нарастването на задлъжнялостта на страната.

Това се посочва в изявление на председателя на ПП "Обединени земеделци" Петя Ставрева, изпратено до медиите. От "Обединени земеделци" подкрепят позицията на президентската институция, която настоява за повече прозрачност и конкретни аргументи по отношение на предвидените от управляващите големи разходи. Народните представители трябва да прекратят ваканцията си и да се върнат в парламента, за да поемат отговорност по отношение на актуализацията на бюджета след наложеното от президента вето, пише в позицията.

В условията на разрастваща се криза сме свидетели на тотално разминаване между амбициите на властимащите и реалните нужди на
хората и на местната власт, коментира Петя Ставрева.  Според нея с предложената актуализация управляващите са демонстрирали политика на временни и частични финансови решения, които показват, че правителството има намерение да "раздава" ресурс, а не да създава условия за ръст на икономиката и ускорено развитие на регионите у нас.

От Обединени земеделци заявяват подкрепа за искането на Националното сдружение на общините в България местната власт да бъде подпомогната за разплащане на просрочени задължения към фирмите. "Време е държавата да инвестира в развитието на българските
общини и да не допуска тяхното финансово потъване и поставянето им в прекалена зависимост от централната власт", посочва още Петя Ставрева.

Водещи новини

Още новини