Андрей Янкулов - правен експерт: Всяко едно такова нещо, като случая с Брендо, е политически въпрос

  • 01 юли 2024 08:41

  • 847
  • 1
Андрей Янкулов - правен експерт: Всяко едно такова нещо, като случая с Брендо, е политически въпрос
© БНТ

"В Министерство на вътрешните работи е традиция поголовната подмяна на всякакви кадри при всяка една смяна на политическото ръководство. По принцип идеята при такива силови структури на държавата е, че те трябва да бъдат максимално политически неутрални. И хората, които ги ръководят - да, те ще имат някакъв политически профил, но той не може да бъде стриктно партиен", каза в "Денят започва" Андрей Янкулов - правен експерт в Антикорупционен фонд.

"Няма план за управлението на министерството, всичко е ден за ден", допълни Янкулов.

"И съответно виждаме резултатите от това лошо управление".

Андрей Янкулов каза още, че има шаблон при случаите на разследване и намиране на различни престъпници, като това по думите му "не е учудващо", имайки предвид състоянието на МВР.

"Всяко едно такова нещо, като случая с Брендо, е политически въпрос", каза той.

"Особено такъв високо профилен. Осъден в няколко държави за трафик на наркотици. При всички положения ще разбуни тук политическата система".

Експертът допълни, че има доста конкретика около издирването на Брендо. Каза, че е ясно, че ще има определен набор от лица за издирване, които никога няма да бъдат издирени. Въпросът в конкретния случай с Брендо според Янкулов е да се провери дали е подходено адекватно при разследването.

Йово Николов: Държавата се превзема от едни хора, които владеят съдебната система

"Безспорно трябва да си изясни министерството как точно се е озовало това лице, което е издирвано от неговите служби на територията на страната. Въпрос на анализ на дейността на различните структури на Вътрешното министерство".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
847 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.01 | 11:07

1
Мнозина имат хеморама и със сигурност се борят с нея, аз също се борих, докато не опитах лекарството, което ме излекува за 3 седмици, лекарят беше шокиран. Съветвам всички това лекарство, които имат такъв проблем, Ето го ----> do.my/roctonic

Добави коментар

Водещи новини