България поема от днес председателството на Залцбургския форум

  • 01 юли 2024 07:41

  • 323
  • 1
България поема от днес председателството на Залцбургския форум
© Булфото (архив)

България поема от днес председателството на Залцбургския форум. Сред приоритетите по време на българското председателство ще са противодействието срещу трафика на нелегални мигранти и ефективното прилагане на трансграничното полицейско сътрудничество.

Вътрешният министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните допълни:

"Това е неформална инициатива за сътрудничество в областта на вътрешните работи между група държави членки на Европейския съюз, към която група в момента са включени общо 9 държави. Това са Австрия, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения. Към Залцбургския форум е създадена и група на приятелите на форума от Западните Балкани и Молдова. България приема председателството на Залцбургския форум от 1-ви юли.. Извеждаме като водещ приоритет борбата с контрабандата на мигранти, за което се изисква, както всички знаем, всеобхватен отговор на европейско, национално и регионално ниво. Друг приоритет, по който смятаме да работим, е ефективното прилагане на различните инструменти за трансгранично полицейско сътрудничество и обмен на информация".

България поема председателството на Залцбургския форум на 1 юли

Последвайте канала на

Радина Лазарова
323 1

Коментари 1

Добави коментар
тиквата ШИБАМ БОЙКО

2024.07.01 | 08:01

1
с рам за мв р

Добави коментар

Водещи новини