Янаки Стоилов: Не си правим илюзия, че есента ще бъде по-лека

share

"Не си правим илюзия, че есента ще бъде по-лека за парламента и за правителството от отминаващите месеци, защото потенциалът на недоволството не е изчерпан, а вероятно ще се изострят и редица социални проблеми", коментира народният представител от Врачански избирателен район Янаки Стоилов пред журналисти по повод края на първата сесия на Народното събрание.

Зам.-председателят на парламентарната група на „Коалиция за България” и на БСП посочи, че за два месеца и половина парламентът и правителството, въпреки силния натиск, на който са били подложени, са успели да свършат работа, сравнима с работата на малко други предходни парламенти и правителства. Само групата на „Коалиция за България” е внесла 21 законопроекта и редица други решения.

Програмата за управление на правителството, внесена в парламента преди ваканцията, дава представа за неговите основни ангажименти, коментира още Янаки Стоилов. Според него в началото на 2014 г. ще бъде направена „етапна оценка” на изпълнението на документите и добави, че преди този период са преждевременни разговорите за времето, през което ще действа управлението, предаде БТА.

Предстоящите месеци ще покажат в каква степен правителството е поело по пътя на радикалната промяна, за която претендирахме, дали, освен неотложните стабилизационни мерки, се променя и модела на управление на България от изминалите години, отбеляза той. В отговор на въпрос той посочи, че няма условия за нови предсрочни избори, въпреки силния натиск парламентът да прекрати дейността си, а оттам и правителството. Според него, до края на годината едва ли ще има ситуация за такива избори.

Водещи новини

Още новини