Янаки Стоилов: Ляво на борд и пълен напред

  • 19 май 2012 19:06

  • 1512
  • 2
Янаки Стоилов: Ляво на борд и пълен напред
©

Крайно време е лявата политика, за която настояват мнозина от нас, да се превърне в политика на цялата партия, заяви председателят на Лявото крило в БСП Янаки Стоилов пред делегатите на Конгреса на партията. Той е един и от номинираните за лидер на БСП.

Стоилов посочи,че подобна лява политика приляга на президента на ПЕС и такава политика се изисква и от председателя на БСП, като не е логично между двамата да има противоречия. Левицата е призвана да защити демокрацията, не само от тези, които политическия я заплашват, но и от капитализма, който я роди, но вече я убива, добави той.

Според Стоилов БСП трябва да е управленска и обществена алтернатива на ГЕРБ. "Не можем повече да печелим като по-малкото зло, не е достатъчно да управляваме по-компетентно, да злоупотребяваме по-малко с властта и малко да променим социалното положение, трябва да покажем, че сме различни", заяви лидерът на лявото крило в партията.

Надявам се все повече от нас да са разбрали - не можем да бъдем и с народа, и с олигархията, обърна се той към делегатите. Според Янаки Стоилов основните задачи пред БСП са постигане на растеж и висока заетост, социална сигурност и добри доходи.

Или ще изведем България от калния коловоз на прехода, или ще затънем като партия на прехода, заяви Янаки Стоилов. Според него
важно е БСП да не се увлече по изборни комбини. "Да стягаме платната, да вдигнем котвата и да поемаме ляво на борд и пълен напред", призова той.

Преди това депутатът Румен Петков отбеляза пред делегатите, че БСП трябва да избере формулата, в която ще участва на изборите. Много е страшно, ако тръгнем към самотата, предупреди той. Конгресът трябва да завърши така, че следващият да не започне с думите "Не за първи път сме за втори мандат в опозиция", смята Петков.

Последвайте канала на

1512 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
fff

2012.05.20 | 13:48

2
Комунистите съсипаха държавата с 45 г. комунизъм , после създадоха мутрите за да продължат да рулират , неколко пъти ни "спасяваха" от прехода , и сега пак им се иска хахаха Е има ли още за крадене питам аз , дори и след управлението на гроб ? Тва комунист да те оправя е като да те оправя доган !

2012.05.20 | 13:48

1
точно сега ни трябва един Брайвик да влезе при тях и да им пусне концерт на калашников за 1 час и да се свърши с тая 100 и кусур години педерастия

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини