Янаки Стоилов: Правителството свърши много работа за кратко време

  • 11 септември 2013 07:54

  • 1154
  • 4
Янаки Стоилов: Правителството свърши много работа за кратко време
©

Със социалните мерки на кабинета бяха обхванати между 450-500 хиляди души. Има и доста проблеми, които са се натрупали. На първо място това е икономиката. Правителството трябва да устои на натиска и да се справи с предстоящите задачи.

Това каза пред камерите на БНТ Янаки Стоилов, депутат от БСП. Пред правителството предстои много работа. Виждате, че данните сочат, че износът на България продължава да се увеличава. Кабинетът трябва да стъпи на тази основа и да се възползва от всички възможности. Трябва стабилност и перспектива. Има чужди инвеститори, които са заинтересовани да вложат парите си в България и това не е за бъдеще, а в момента, категоричен беше Стоилов. Не помня друго правителство за толкова малко време да е предприело толкова конкретни стъпки за намаляване на бедността в страната. Има още много работа за вършене. Контрабандата трябва да бъде спряна и да бъдат увеличени приходите в хазната. Ние подкрепяме правителството и ще настояваме за още по-сериозни мерки, които да доведат до решаването на тежките въпроси и проблеми в различните сектори, каза още депутатът.

Порочните кръгове и зависимости между бизнес и политика трябва да бъдат прекратени. Имаме нужда от честни, почтени и хора професионалисти в администрацията. Всяко едно назначение трябва да бъде разглеждано много внимателно. Някои от първоначалните назначения бяха грешки, а други бяха свързани с преплитане на интереси. Министрите трябва да разберат, че обществените интереси трябва да са водещи. Аз ще защитавам честа и интересите на БСП, защото тя стои зад кабинета, разкри Стоилов. Пред правителството не трябва да се поставя непременно целта за изкарване на мандата до край. Това не е основната ни цел. Нашата основна цел е да изпълним обещанията си и да разширим подкрепата си. Само тогава кабинетът може да изкара пълния си мандат, но това не трябва да става самоцел. Трябва да се определят твърди ангажименти на управлението, а не дати за предсрочни избори, завърши Стоилов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1154 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
До 2

2013.09.11 | 16:05

4
Не си прав,освен Заема и друго свърши - "Ваканцуваха" цял един месец, Ядоха Пиха и се Веселиха , да вземат да починат малко,да не се претоварят от тежкия и изнурителен Труд в ползу Родину

2013.09.11 | 16:05

3
Намали бедността?!?!?! Еми, ако намерите кой да ви повярва, жив и здрав да е!

2013.09.11 | 16:05

2
Чудна работа свърши , изтегли 1 000 000 000 лв заем за сметка на Българския Народ и Ги похарчи,за 3 месеца Работа Толкоз друго нищо

2013.09.11 | 16:05

1
Вече и циганите не ви вярват драги комунисти

Добави коментар

Водещи новини