Янаки Стоилов: Въпросът за хипермаркатите няма да бъде разделителен

  • 28 август 2013 15:53

  • 1553
  • 4
Янаки Стоилов: Въпросът за хипермаркатите няма да бъде разделителен
© Булфото

Наша предизборна цел беше да бъдат предприети действия за защита на българските производители, което означава по-широк и равностоен достъп на техните продукти до големите търговски вериги. Въпросът с тяхното работно време не сме го обсъждали. Това заяви на пресконференция депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов по повод идеята хипермаркетите да не работят събота и неделя.

„Може би не сме се европеизирали в толкова голяма степен, колкото някои други държави, в които има значителни ограничения в работното време на големи търговски вериги поне в неделните дни. Този въпрос няма да бъде разделителен, по него няма да се създаде недоволство у българските граждани. На този етап са приоритет онези въпроси, които да засилят възможностите за българското производство и неговата реализация в най-различни форми – тържища за земеделска продукция, преработвателни предприятия и равностойни условия в търговските вериги, независимо кой е техният собственик”, обясни Стоилов.

„Големите градове се превърнаха в градовете на МОЛ-овете, а не в градовете на хармоничното развитие. Това е станало част от живота на младите хора, разпределяне на свободното време на семейства. Не се опасявайте, по тази тема едва ли ще има конфликтни решения. Но е добре, че започва да се обсъжда и би трябвало да се постави в европейски контекст”, каза още той.

Последвайте канала на

1553 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
123123

2013.08.29 | 10:45

4
само се говори от 20 години е трябвало да има такива закони ): жалка история
ПОДКРЕПЯЩ

2013.08.29 | 10:18

3
Господа, моля не отстъпвайте под натиска на лумпените! Идеята е чудесна! Ние, българските производители издъхваме. В нашата страна са останали шепа самовлюбени некадърни неграмотни работници, които не ти вършат за 2 пари работа, но пък имат самочувствие за милиони.
естет

2013.08.29 | 10:18

2
Като ги погледнеш на снимката "другарките и другарите " и веднага ти се приисква да повърнеш върху физиономиите им ! То бива народна любов, ама то нашето на нищо не прилича !!!

2013.08.29 | 00:47

1
Az ne mislq-az ZNAM 4e sme po-golemi evropeici ot germancite, francuzite i angli4anite! Prosto trqbva da se subudime i da se durjim kato durnava na 1300 godinI!

Добави коментар

Водещи новини