Янаки Стоилов: Причините за протестите надхвърлят възможностите на ГЕРБ

  • 31 юли 2013 16:02

  • 2840
  • 3
Янаки Стоилов: Причините за протестите надхвърлят възможностите на ГЕРБ
© Булфото

Депутатът от левицата Янаки Стоилов заяви, че ГЕРБ искат избори през май следващата година, защото отлагат собствената си политическа програма.

„Все пак това е някакво развитие в позицията, което означава, че ГЕРБ ще се включат по-активно в работата на парламента и ще упражняват ролята си на опозиция към правителството, за да може то да действа, както под контрола на тези, които го подкрепят, така и на най-голямата опозиционна група", коментира още социалистът.

„Аз мисля, че причините за недоволството в България за протестите надхвърлят възможностите на ГЕРБ, без по никакъв начин да подценявам техните усилия, различните политически и икономически интереси, които също искат да използват протестите", обясни Стоилов.

Според него основанията за политическата криза в България са много по-дълбоки.

„Така че през есента ние трябва да се подготвим за нови изпитания, защото ако сегашните протести са главно политически мотивирани, то следващата им вълна може да почива върху икономически и социални претенции, за които има не по-малки основания отколкото това, което ставаше през изминалите седмици", добави Стоилов.

„Оставката не е някаква част от задължителната политическа програма, с която ние трябва да изпълним желанията и очакванията на определени групи или пък на Бойко Борисов", допълни депутатът.

Последвайте канала на

2840 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гражданин

2013.08.01 | 10:29

3
Не съм запознат в детайли, като Янаки Стоилов, но виждам, че "красивите, умни, образовани и богати" протестиращи наливат вода във воденицата на Боко рЪпонестата мутра. Някой трябва да им обясни, на разбираем за техния "интелект и образование" език, че всички УУУУУУправници в България са подчинени на чикагската убийствена "икономическа" школа с главен шаман умрелият вече Милтън Фридман!:)

2013.08.01 | 10:29

2
ПРИЧИНИТЕ ЗА ПРОТЕСТИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ГЕРБ.
МНОГО Е ПРОСТО

2013.08.01 | 10:29

1
ПРОСТО НЕ ЖЕЛАЕМ ДА ВИЖДАМЕ ВАШИТЕ КРАДЛИВИ ФИЗИОНОМИЙ.ПОМНЯ ИСТИНСКИТЕ КУМУНИСТИ ОТ 80-те, БЯХА ХОРА С МОРАЛ А ВИЕ КАКВО СТЕ НЕ ЗНАМ (гергов,трактора,диневи,велчеви,р.овч.,манолова и мн. други)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини