Йордан Цонев: Ще се вслушаме в протестиращите, но без исканията за остaвка

share

Ще се вслушаме в това, което протестиращите ни казват, с изключение на това викане “Оставка”. Подготвяме цял пакет от мерки за защита на потребителите от монополите и от картелните споразумения. Това заяви пред БНТ депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Той посочи, че управляващите се опитват да вземат мерки по всички проблеми, посочени от гражданите. “Може би в следващите 50-60 дни ще има поне 20 значими промени в посоката, която искат гражданите и протестиращите”, увери той. Работи се по идеята за създаване на финансов омбудсман, който да разрешава споровете между потребителите на кредити и кредитните институции. “Доста мерки се предвиждат и в Закона за обществените поръчки”, добави той.

“Чувстваме се заложници на ГЕРБ, не на “Атака”, заяви Цонев. Той ще ръководи парламентарната комисия по бюджет и финанси.

“В бюджета няма предвидени буфери. Има неизпълнение на приходите”, посочи той. “Няма да теглим външен заем. Ще се постараем да не увеличаваме дефицита”, заяви той и добави, че към септември-октомври ще бъдат разплатени средствата за бизнеса. “Точните сметки още не са направени, но по наши данни са около 500-600 млн. неразплатени, в това число може би и неразплатено ДДС”, обясни Цонев.

Водещи новини

Още новини