Цонев не се уреждал за председател на Сметната палата

  • 20 февруари 2014 16:26

  • 2363
  • 11
Цонев не се уреждал за председател на Сметната палата
© Булфото

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на се е прицелил в един от най-стратегическите постове в държавата - председател на Сметната палата. Политикът си е издействал и благословията на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, с когото са дългогодишни приятели. Това обяви "Пик", цитирайки два независими източника.

Цонев си е подсигурил пътя към престижната длъжност с поправките в законодателството, които касаят пряко Сметната палата.

Текстовете са изготвени от Лидия Руменова, която е съветник на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на "Позитано" 20.

Ако успее да се настани в председателското кресло на Сметната палата, Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на ще си гарантира 6-годишен мандат с редица привилегии. Така ще си гарантира спокойно пребиваване на ръководна длъжност, вместо напрегнатата и изпъстрена със скандали работа в Народното събрание.

В случай, че се попречи на плановете му за него властта е предвидила резервен вариант, при който той може да бъде предложен за управител на Българската народна банка, която в момента се ръководи от Иван Искров.

За да не стават скандали на Искров е предложено посланическо място. В момента той обмисля дали да приеме офертата.

Промените отнасящи се до дейността на Сметната палата станаха причина за яростна критика от немската евродепутатка Ингеборг Гресле.

"Сегашната Сметна палата с нейните трима членове професионално е на добро ниво, независима е и има мандат до 2017. Сега да бъде преустройвана в политически деветчленен орган, да се зачеркне съответния професионален опит и по този начин да се извършат политически назначения, е сериозна загуба на доверие в тази важна организация", изтъква Ингеборг Гресле.

Според нея очевидно е, че целта е Сметната палата да бъде направена политически зависима "в страна, за която Европейската комисия отбеляза в последния си мониторингов доклад, че са нужни допълнителни усилия за напредък в борбата срещу корупцията и пълна независимост в борбата срещу организирана престъпност."

В писмо, изпратено до "Novini.bg" председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на отрече тази информация и я определи като невярна.

"Аз съм народен представител, чувствам се компетентен за работата, която извършвам, като Председател на бюджетната комисия в 42-ото Народно събрание и единственото ми желание е да изпълня ангажиментите си към избирателите. Тези слухове са примитивен опит внесеният от мен и колегите ми нов закон за Сметната палата да бъде редуциран до лични амбиции. Доказателство за думите ми е чл. 5 от проектозакона в ал. 2, точка 2 – който казва: За председател и членове се избират лица, които: не са били членове на правителството, народни представители, ръководители на централен или местен орган през последните три години, предхождащи избора. Това е текст, който аз съм написал и подписал. Целта на законопроекта е да подобри работата на върховния одитен орган на страната чрез възстановяване колективния модел на функциониране, какъвто е бил през цялата история от създаването си през 1880 година", изтъква Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2363 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2014.02.21 | 06:30

11
Данчо в сметната палата! Пеевски- в ДАНС! Нормалните българи -в чужбина!
m markov

2014.02.20 | 23:00

9
нормалните требва да хващат тоягите,и бой по червенотурските кратуни.

2014.02.21 | 04:46

10
не,не това неможе да бъде!Няма такава държава...бивше крупие в казино,намардало се във власта като хамелион вече 25 години с купена диплома...Не е държава това,жив бардак!
mmmm

2014.02.20 | 22:58

6
намЪрдало ,хамелЕон
Батко Любо

2014.02.20 | 23:00

8
Долния Болен да се учи -- И този лапа рязания и то 10 год, но поне осребри слугинското си поведение , не като Болния за една екскурзия да върти свирки !!!

2014.02.20 | 23:00

7
НИКАКВИ АБВ-та , БПС-та ,ДПС-та ,ТИКВЕТА , дудучета и други ХЮМНЕТА ! САМО АТАКААААААА ! ВОЛЕН - ПРЕМИЕР !!!
П

2014.02.20 | 22:08

2
Болен=Бялата Златка,а така свирки ама какви.То това свирки ли са?Направо са тромбони.
tova e

2014.02.20 | 22:09

5
TOVA E SASHTOTO ,KATO PEEVSKI ZA DANS.OTVRATITELNI CHOVECHETA.
koi

2014.02.20 | 22:09

4
shte mahnete svesten chovek, za da otidesh ti - edin ot nai-nechistoplatnite izednici narodni.
ako stane

2014.02.20 | 22:08

3
AKO STANE KOETO I DA E OT DVETE, VSICHKI SVESTNI HORA TRIABVA DA GI POMETAT VEDNAJ ZAVINAGI.
rossen4i4o

2014.02.20 | 22:08

1
данчо , данчо , пак с пръстите в меда

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини