Нов протест в Благоевград срещу Муса Палев и ДПС

share

Протестиращи срещу назначението на новия областен управител на Благоевград Муса Палев от ДПС отново се събраха тази сутрин пред областната управа.

Групата имаше намерение да блокира входа на сградата, за да покаже отново, че Палев е нежелан, и да не го допусне до работното му място, но той така и не се появи за началото на работния ден.

Отново имаше скандирания "Долу ДПС" и "Оставка", предаде БТА. Искането е за оставка не само на новия областен управител, но и на правителството, което го е назначило, заявиха участници в протеста.

След 09:00 ч. протестиращите решиха да видят как работят служителите от областната администрация и да разберат защо отсъства техният ръководител и група от пет - шест души бе допусната заедно с журналисти от полицейската охрана до сградата. Там те бяха приети в заседателната зала от главния секретар на областната администрация в Благоевград Дияна Атанасова и от експерта Росен Георгиев, но не можаха да получат отговор къде е Муса Палев и защо не е на работното си място. Разбра се, че отсъстват и са в отпуск и двамата заместник-областните управители от мандата на предишния областен управител Костадин Хаджигаев. Неговото име още стоеше на табелката върху вратата на кабинета на кабинета на областния управител, която малко по-късно бе свалена.

Продължава да стои и палатковият лагер пред сградата на областната управа на друга група протестиращи, които са решени
да останат там, докато Муса Палев не бъде отстранен от поста областен управител. От снощи се е появила пред палатките и символична грамада от камъни с български трикольор върху нея и с плакат "Муса Палев запали пожара".

Водещи новини

Още новини