Румен Петков: Прибързаните реформи в МВР не са добро решение

share

Привърженик съм на бързите, но не и на прибързаните реформи в сектор "Сигурност". Те не са добро решение. Не съм сигурен дори, че промените са обсъдени с професионалните среди в сектора. В такъв случай рискуваме да обезвъздушим системата. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бившият министър на вътрешните работи Румен Петков.

Ако ГДБОП бъде отделена от "Криминална полиция", чиито служители работят всеки ден на терен, един от информационните масиви на ГДБОП ще остане незахранен. Не става ясно как на практика ще бъде осъществено заявеното от вътрешния министър Цветлин Йовчев намерение да продължи борбата с организираната престъпност, заяви Петков. По думите му не е добра идея шефът на ДАНС да бъде избиран от Народното събрание. Румен Петков каза, че ако бъде създадена една суперагенция, която да контролира сектора, системата ще бъде претоварена с напрежение, а отговорността за грешките ще носи не вътрешният министър, а министър-председателят.

На изборите беше очевидно, че хората не искаха ГЕРБ да управлява. В последните месеци те се самоубиваха методично. Очевидно беше обаче, че и БСП не показа ясно как има намерение да промени нещата, затова и останахме втора политическа сила по получени гласове, коментира още социалистът.

Водещи новини

Още новини