ГДБОП се влива в ДАНС

  • 31 май 2013 13:01

  • 5131
  • 22
ГДБОП се влива в ДАНС
©

Депутатите от 42-то Народно събрание приеха промени в Закона за ДАНС.

„За” гласуваха 114 депутати, а „против” – 83. Промените предвиждат прехвърляне на функциите и структурата на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” от МВР към ДАНС. Агенцията става правоприемник на всички активи и пасиви на ГДБОП, в едно с целия й състав. Друга важна промяна е възстановяването на правомощията на органите на ДАНС да извършват разследвания в пълния обем на тази дейност по смисъла на Наказателно-процесуалния кодекс.

Председателят на ДАНС ще определя със заповед разследващите агенти по смисъла на нова разпоредба в НПК. Регламентират се и действията по извършване на задържане и на обиск на лице. Въвежда се промяна на начина на избиране и освобождаване на ръководителя на ДАНС. Предлага се отговорността за това да поеме Народното събрание. Изборът и освобождаването на председателя на ДАНС ще става от парламента по предложение на министър-председателя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5131 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
това ще стане

2013.06.01 | 21:27

22
сега тройната....ще свалят президента и неговото място ще заеме Станишев....ще оправдаят А.Петров и ще го направят депутат.....и още много други рокади.....и да ни е честито.....ДЕМОКРАЦИЯ и БЕЛЕНЕ....БОГ да ни е на помощ.....роби ще бъдем завинаги...
AJ4A

2013.06.01 | 20:17

20
Който сее ветрове, жъне бури .......... бедна им фантазията на болшевиките КАКВА БУРЯ СЕ ЗАДАВА благодарение на мръсотиите, които цял живот са правили - те и техните предци!!!! Горките им наследници - и те ще "плащат" мръсотиите на предците си!!!!!
AJ4A

2013.06.01 | 20:17

21
И отново с гласове от Атака!!!! Защо от Атака пак гласуваха, както БСП и ДПС?!?!?! Защо искат ГДБОП да мине към ДАНС, която служба пък вече да не е на подчинение на Президента и защо искат сега да направят тази промяна, след като агент Гоце не е вече президент?!?!? Отговорът е много прост: Комунистите много добре знаят, че изборите за Президент са по-скоро мажоритарни, осъзнават, че те никога помече няма да спечелят президентски избори и затова се от сега се застраховат тези служби някога да не бъдат ползвани срещу тях самите - ако някой ден Президент на България стане някой, който не е свързан с КГБ-ДС-КПСС-БКП структурите и който няма да е с "меки китки"!!!!
ika

2013.06.01 | 04:17

19
Новото правителство трябва да се пребори с тежкото наследство в МВР, но за Министър на МВР е избран надпартийна фигура и доказан експерт, което е доказателство, че няма да е проводник на партийни интереси и политика, а то ще работи за държавата и гражданите й.
Стефан К.

2013.05.31 | 23:43

18
Не, атака не са в коалиция с дпс, не, в никакъв случай, как можахте да си го помислите дори...

2013.05.31 | 21:23

9
С ПРОСТИ ДУМИ, КАТО ЗА МАЛОУМНИЦИТЕ ОТ АТАКА ТОВА ОЗНАЧАВА СЛЕДНОТО! ЦЯЛАТА ВЛАСТ ЗА ВЗЕМАНЕТО НА РЕШЕНИЕ ПО ТОВА: 1. КОЙ ЩЕ ОГЛАВЯВА АГЕНЦИЯТА? 2. КАК ЩЕ СЕ ИЗБИРА? 3. КОЙ ЩЕ Я СЛЕДИ ИЗКЪСО? - ЩЕ СЕ ВЗЕМА ОТ НС - РАЗБИРАЙ МНОЗИНСТВО БСП-ДПС-АТАКА, И ОТ ПРЕМИЕРА, КОЙТО Е ПАК ТЕХЕН ЧОВЕК!НЯМА ДА ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ НА ПЛАСТИТЕ - И ТОВА Е ПЪРВАТА СТЪПКА! УНИКАЛНО ЛЕСЕН НАЧИН ДА ПРИКРИВАШ ДАЛАВЕРИТЕ НА НАШИТЕ ХОРА!!!!! ПАК ЩЕ КАЖА - ОБЯСНЯВАМ ГО С ПРОСТИ ДУМИ ЗА МАЛОУМНИТЕ АТАКИСТЧЕТА!!!!!!!!!!!!!!

2013.05.31 | 22:55

17
ГЕРБ се насират от страх ! ВОЛЕН така им го навря ,че няма изваждане !С наврян ще си ходат ,отдалеч ще се познават!

2013.05.31 | 21:41

15
Подготвят се за да могат да се разправят с хората които биха повели нови вълни на недоволство срещу управлението.Тези без бой няма да се дадат и ще докарат нещата до там че по всяко време ще прибират хората от домовете и ще казват че го правят в интерес на националната сигурност.Всичко това което става си е един много добре замислен план и няма нищо общо с борбата между партиите или срещу организираната престъпност просто е подготовка срещу народната любов която ги очаква на зима.Хората които управляват всичко в държавата или както ги наричат олигарсите мислят като в шаха с много ходове напред а не от днес за утре.Тези хора ръководят скрито и държат всичко в България.Те са на власт при всички правителства от 23 години на сам и винаги си постигат целта.Който стъпи на криво просто историята го забравя.

2013.05.31 | 21:43

16
Подготвят се за да могат да се разправят с гербавата плевел, която полази навсякъде в администрацията, и особено силно в МВР. За 4 години бяха изчистени толково свестни и професионални кадри от най-различен ранг, за да се настанят гербави калинки и некадърни симпатизанти на Герб, наградени с двойни заплати за партийна лоялност. Сега пищят още преди да са ги пипнали. Е, няма как - държавната машина трябва отново да заработи, но с некадърници и политически протежета няма как да стане. Ще боли, но и тези които уволнявахте, за да им заемете местата също ги болеше!
q

2013.05.31 | 16:51

1
герб стъпват ли на криво ?
2

2013.05.31 | 21:32

14
бързат, за да си оплетят кошницата и да не може никой да ги пипне, това им е пропуск от предишнтата 3-на коалиция.

2013.05.31 | 21:24

13
Защо?! Как това е най-належащият проблем в държавата, че се гласува на втория ден...? Каква е конспирацията тук, ясно е, че чисто дело няма....

2013.05.31 | 21:23

11
Е как защо-от днес парламента си избира шефа на ДАНС и познай дали ще има виновен политик за разграбването на България.Ще изгорят няколко човека от ГЕРБ за пред очите на избирателите,че само те са виновни за състоянието на България в момента.А новите управляващи ще си крадат на спокойствие -кой ще ги разследва,този когото са избрали-ПЪЛЕН АБСУРД
deputatite?

2013.05.31 | 21:24

12
ne deputatite BSP i DPS go prieha, tehnite interesi se zashtitavat ot tova
мунчо

2013.05.31 | 21:23

10
врътката тука е, че когато някой силно любящ гражданин замери примерно бар.ек.оффф с нищожна част от "плода на народната любов" за да се види какво е наистина България без цензура , с него ще се занимава не МВР а ДАНС, т.е. това действие, не е нарушение на реда в държавата, а представлява заплаха за националната сигурност на държавата. Бар.ек.офф същото го обясни тази сутрин и гледай ти, днес го приеха?!!!!

Добави коментар

Водещи новини