Съкращения в МВР?

  • 31 май 2013 08:35

  • 4176
  • 2
Съкращения в МВР?
©

Може и да има съкращения в МВР, каза министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола по БНТ.

Той посочи, че служителите на силовото министерство работят при много тежки условия, ниски заплати, може и да има съкращения. Йовчев още заяви, че има завой в използването на спекулантите разузнавателни средства. Министърът разказа за случай как от него се е искало да бъде подслушват полицай, който взимал пари на магистрала. Това е много скъп ресурс и този проблем може да бъде решен по друг начин.

Необходимо е много прецизно, чрез изграждане на нова нормативна база да се урегулира такова взаимодействие, което трябва да има между МВР и ДАНС, каза още Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.
„Тъй като ДАНС има една от основните си функции да противодейства на корупцията по високите етажи, в МВР ще направим така, че ако се стигне до такава промяна, тъй като законопроектът не е приет окончателно в Народното събрание, тази трансформация да бъде извършена по такъв начин, че да не затрудни дейността и противодействието на организираната престъпност в ДАНС и в МВР”, посочи Йовчев.
"По никакъв начин изваждането на ГДБОП от системата на МВР няма да попречи МВР да организира своите дейности. МВР трябва да бъде противодействие на престъпността, охрана на държавната граница и охрана на обществения ред. Министерството има достатъчен ресурс това нещо да бъде организирано”, каза още Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола.
Според него внесените промени за ДАНС не означават, че МВР ще спре да противодейства на престъпността, включително и на организираната престъпност.
Йовчев заяви, че не е напуснал поста съветник на президента заради случая „Мишо Бирата”, а заради много други неща. "Гаранциите, че няма да бъде извършено незаконно подслушване, са в няколко посоки. Освен засиления гражданския и парламентарен контрол, на организационно ниво би могло да се направи комплекс от мерки, които са нормативни и организационни. Може да се направи един такъв контрол. Това ще бъде една от основните ми дейности и цели като министър на вътрешните работи – в много кратки срокове аз да дам едни такива гаранции да се наложи такъв ред, който да не позволява да се използват специални разузнавателни средства не по предназначение и не по закона”, добави министър Йовчев.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4176 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
пламен

2013.06.06 | 00:07

2
трябва да се съкрати на половина полицейското дружество,чиято цел е да глобява и така бедните си съграждани търсейки всякакви поводи и способи.Така ще намалеят разходите и ще им е по-удобно на милиционерите
бай Георги от Чочовен

2013.06.06 | 00:07

1
Един милиард за армиа и е един за МВР да служат на Америка и власта а след това ранна и много много голиама .енциа, голиам корем, 22 зарлати наведнаж.Какво е това ! ЗДРАВЕЙ КОМУНИЗЪМ. Не сакращениа ами ЗАКРИВАНЕ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини