ГЕРБ напуснаха и се върнаха в пленарна зала (обновена)

share

Парламентарната група на ГЕРБ напусна пленарната зала в знак на протест срещу воденето на председателстващата Мая Манолова.

Бившият здравен министър Десислава Атанасова възрази срещу това, че зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, която водеше заседанието, направи изказване от председателското място. „По коя точка от правилника вие си позволихте да влезете в ролята на ментор и да държите подобен тон”, попита Атанасова. Според депутатите от ГЕРБ Манолова е нарушила правилника, тъй като, ако иска да взема отношение по същество, трябва да го направи от парламентарната трибуна и да бъде заместена на председателското място от друг заместник-председател.

Малко по-късно в залата се върнаха Бойко Борисов и Вежди Рашидов. Мая Манолова Манолова призова да бъде пуснат звуков сигнал, с който депутатите от ГЕРБ да се върнат в залата. Веднага след това думата взе отново Десислава Атанасова. "Групата на ГЕРБ е в залата, лидерът ни е в залата, къде е Сергей Станишев, къде е Лютви Местан. Добре, че от тройната коалиция само Волен Сидеров е тук”, каза Атанасова. Тя заяви, че председателстващата заседанието Мая Манолова продължава да нарушава правилника за работа на Народното събрание. „След като поискахме процедура, вие да държите менторски тон на всички народни представители, на министър-председателя и министъра на икономиката и да излагате имиджа на Народното събрание, дайте на председателя на Народното събрание Михаил Миков да председателства”, каза Десислава Атанасова. Мая Манолова заяви, че това изявление е било в нарушение на процедурните правила. Цветомир Михов от ГЕРБ призова за спазване на правилника.

Водещи новини

Още новини