Лютви Местан: Ахмед Доган не дърпа конците на ДПС

share

Заканата на проф. Михаил Константинов, че ще направи всичко, за да не позволи на Тройната коалиция да дойде на власт, е в интервю за столичен вестник. Не отричам правото му да има политически пристрастия. Големият проблем е, че интервюто не е с обикновения избирател Михаил Константинов, а с председателя на Управителния съвет на "Информационно обслужване". Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на ДПС Лютви Местан.

"Ние не се нуждаем от гласа на този професор. Дори е добре, че той ще гласува срещу нас. Не отричаме правото му да изразява позицията си, но да не го прави в качеството си на председател на УС на "Информационно обслужване", добави той.

"Информационно обслужване" не е най-големият проблем, свързан с честността на вота. Броенето на гласовете се извършва в Секционната избирателна комисия. Големият проблем с честността на вота е в това дали изпълнителната власт ще изпълни всички свои задължения по закон. Вече изразихме своите съмнения за областните управители, които се явяват своеобразни премиери по региони. Според нас служебният кабинет включва зам.-министрите, политическите съветници плюс областните управители. Нямаме претенции за чистка в администрацията, но съм доволен от думите на Марин Райков, че ще се вземат мерки да не се наблюдава грозната картина от последните избори - служители от държавната администрация да действат като партийни пропагандатори на ГЕРБ. Цветан Цветанов и Бойко Борисов одобряваха това, не изключвам дори служителите да са заставяни да извършват незаконните действия. Хората от държавната администрация също имат право на политически пристрастия, но нямат право на пропагандна дейност в полза на една или друга партия, особено когато са на работа", заяви председателят на ДПС.

"Ахмед Доган даде безпрецедентен пример за това как един лидер може да намери сили в себе си и да предложи друг председател на партията, която е създал и ръководил близо 23 г. Възможно е да не се кандидатира за депутат, въпреки че за него има много номинации от различни наши организации. Грешат обаче тези, които си мислят, че г-н Доган ще дърпа конците на ДПС. Това е тежка заблуда, опит да се принизи хода му да се оттегли. Ние вече приехме достатъчно демократични процедури, които ни правят партията с най-голяма вътрешнопартийна демокрация", каза още Лютви Местан.

Той посочи, че не е изключено ДПС да заведе дело за клевета срещу Бойко Борисов заради думите му, че Ахмед Доган е поръчал атентат срещу него. "Ако Борисов намери сили в себе си, поне да ни се извини", каза Местан.

Водещи новини

Още новини