Станишев: Подставено лице на Цветанов е внедрено в Обществения съвет

Булфото
share

В консултациите за създаване на Обществен съвет, които текат в Президентството, е дописан Иван Павлов, представител на Синдиката на служителите в МВР. Той е полицай от Ловеч, който беше начело на протестите по време на нашето управление при министър Миков. Това заяви на извънредна пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев.

В момента Павлов активно работи, за да няма протести в МВР по времето на Цветан Цветанов. Той е внедрен, за да блокира работата на Валентин Павлов, който също представлява полицейски служители. В консултациите са включени много представители на монополите, които и досега са давали акъл, по времето на г-н Борисов. Внедряването на тези лица е подигравка с исканията на протестиращите, защото те се борят тъкмо за това на монополите да бъде поставен намордник, добави Станишев.

В Обществения съвет трябва да бъдат представени българските граждани и техните искания. Ако има експерти, те трябва да са авторитети, а не да представляват частни интереси. С решенията си за съвета президентът не показва да е фактор за решаване на проблемите и исканията на протестиращите. Призовавам президента да докаже, че не е функция на онези сили, които докараха хората до безизходица и бунт, заяви още лидерът на БСП.

Водещи новини

Още новини