Шефът на КНСБ скочи срещу протестиращ

  • 01 март 2013 15:32

  • 3646
  • 7
Шефът на КНСБ скочи срещу протестиращ
©

Консултациите при президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното продължават. Президентът на КНСБ Пламен Димитров влезе в пряк конфликт с един от представителите на протестиращите пред сградата на Президентството.

В присъствието на представители на медиите, двамата започнаха остър спор, който прерасна във викове. Протестиращият попита Димитров - къде са били синдикатите през последните години и защо не са защитавали българския народ. Пламен Димитров заяви, че синдикатите са тези, които се борят за правата на гражданите, и именно те трябва да ги представляват пред президента и останалите отговорни институции. Спорейки помежду си, Пламен Димитров и представителят на протестиращите неочаквано се хванаха за ръце и изкрещяха, че заедно ще се борят за България.

Пламен Димитров заяви, че синдикатите подкрепят голяма част от исканията на протестиращите, но е песимист за това, че това Народно събрание може да предприеме тепърва адекватни промени.

Докато синдикалистът Димитров обясняваше пред журналистите, че ще продължи да подкрепят исканията на недоволните граждани, част от протестиращи отново призоваха българите да не се отказват. „България трябва да бъде управлявана от народа”, призова един от протестиращите с мегафон.

Синдикатите са готови, заедно с протестиращите, да участват в легитимни консултации с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, но в момента там има хора, които не знаят чии интереси защитават. Това заяви пред журналисти президентът на КНСБ Пламен Димитров, след като напусна консултациите при президента за сформиране на Обществения съвет към служебното правителство.

По думите на Димитров в Обществен съвет трябва да участват хора, които да знаят кого представляват, и да знаят чии интереси защитават - тези на гражданите. Днешните консултации са провалени що касае до нас представителите на труда и до гражданите, които са на улицата, заяви синдикалистът. Той посочи, че синдикатите са внесли декларация със своите искания, като те са насочени в три посоки - спешни мерки за намаляване на цената на електроенергията, компесаторни мерки за увеличение доходите на хората, и парламентът да приеме всички необходими промени и закони преди да се разпусне. Горе останаха политолози, социолози, хора които представляват бизнеса и интересите на някой олигарси, подчерта Димитров. По думите му икономическа политика, която води след себе си социална мизерия, трябва да бъде радикално променена. Тези хора, които представляват кръгове, които доведоха хората до улицата и до мизерия, нямат моралното право да стоят при президента, заяви Пламен Димитров и отбеляза, че синдикатите смятат, че трябва обществения съвет и у да бъдат поканени само организации, които представляват себе си.

Протестиращите, които напуснаха консултациите при президента, заявиха, че не са доволни от реакцията на политическата класа. „Този формат нас не ни устройва, няма да преговаряме с хора, срещу които протестираме”, заяви протестиращите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3646 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
69

2013.03.02 | 13:33

7
Колко пъти повтарям, че т.нар. синдикати са като цирей на гъза на държавата и обществото но кой да ме чуе. Никаква полза от тях. Когато се обърнеш за съдействие се правят на разсеяни. Общо взето те/синдикатите/ открай време са на служба на всяка една власт. На никоя не са отказали. Да ги пита човек защо се засягат и подскачат като ощипани госпожици. Винаги са били на консумация, а твърдят че хименът им е непокътнат.

2013.03.02 | 13:33

6
дали за 3 ти Март данеси организираме едно барбекю с политическата класа
цитат от википедия

2013.03.02 | 13:33

5
Професионалният съюз (съкратено профсъюз или професионални (работнически) синдикати) е доброволно обединение на хора, свързани с общи интереси в дадена професионална сфера - обслужване, производство, образование, култура. Обединението се създава преди всичко с цел защита на правата на работниците и служителите, като представлява техните интереси пред работодатели и правителство. Още не съм видял такова животно в българска фирма. Мизарни заплати, постоянно извънреден незаплатен труд, глоби и уволнения за щяло и не щяло... А синдикатите ни са като на комара мъде*е, всеки знае ча ги има но никой не ги е виждал.
смърт на бкп

2013.03.02 | 10:11

4
Пламен Димитров е платена курва като всички синдикалисти назначени от партията майка
ДИМИТЪР

2013.03.02 | 10:11

3
В България няма синдикати а подлоги на всяка власт,ако имаше синдикати нямаше заплатите да са с пъти по ниски от държавите от нашата черга

2013.03.01 | 20:29

2
ne vqrvaite na tazi politi4eka prostitutka na snimkata .vsi4ki sa podlogi i klasa

2013.03.01 | 20:28

1
tozi zashto ne kaje zashto v povce4eto golemi firmi horata se vodqt na minimalna rabotna zaplata i samo tova li e tozi zaedno sas vsi4ki deputati prez poslednite 23 god na sad shte ima boi do dupka tozi pat horata nqma da ostavqt taka neshtata v tqhnite kradlivi race

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини