Спрягат няколко имена за премиер във временния кабинет

share

Спрягат четири имена за премиерския пост след гласуването на оставката на кабинета "Борисов" днес.

Слуховете спрягат топикономиста Илиян Михов, кметът на столицата Йорданка Фанкъдова и дори прокудения от Борисов Симеон Дянков, информира БЛИЦ. Лидерът на РЗС Яне Янев пък сам направи заявка вчера, че е готов да бъде премиер.

Друго име, което бе лансирано в публичното пространство е това на топикономиста Илиян Михов. Илиян Михов е професор от Европейския институт по бизнес администрация INSEAD, Франция и Сингапур, роден е на 27 юни 1966 г. в гр. Самоков. Завършил е Първа английска гимназия в София, а след това в УНСС специалността “Международни икономически отношения”. Професорът е класиран на 564 място от 1058 сред финансистите и икономистите в света на Икономическия университет в Кънектикът.

Запознати твърдят, че Росен Плевнелиев вече прави сондажи за съставяне на временно правителство, което да управлява страната до провеждането на предсрочните избори през април.

Според източници на изданието New Europe Плевнелиев би желал да назначи за служебен премиер досегашния финансов министър Симеон Дянков.

Четвъртият и най-малко вероятен вариант е за служебен премиер да бъде назначен Яне Янев, който вчера обяви, че държи в ръкава си коз за властта.

Първоначално в публичното пространство се завъртяха други имена от ГЕРБ - на зам.-шефката на парламента Менда Стоянова, която очевидно е със солидна подкрепа, и на безспорно авторитетната еврокомисарка Кристалина Георгиева. ГЕРБ - ерите обаче отрекоха слуховете. Превъртяха се имената и на съветника на шефа на БНБ Иван Искров - Калин Христов, както и това на Пламен Орешарски, което пък накара левицата да опровергае всякакво участие в служебен кабинет.
 

Водещи новини

Още новини