Плевнелиев: Борисов трябваше да довърши мандата си

  • 21 февруари 2013 14:59

  • 9325
  • 33
Плевнелиев: Борисов трябваше да довърши мандата си
©

"Хората трябва да знаят, че Конституцията на България не пречи да се елиминират монополите. Сметките за ток също не зависят от Конституцията", каза на пресконференция президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

"Мерките срещу монополите изцяло зависят от Народното събрание и от правителството, а не от Конституцията", поясни той.

"Ако политическите партии върнат мандата, предсрочните парламентарни избори трябва да бъдат организирани на най- ранната дата. Това е единственото справедливо и отговорно решение. В ситуацията на криза партиите трябва да покажат отговорното си поведение", каза Плевнелиев.

Държавният глава отново заяви, че не трябва да се застрашаваме гражданският мир. Той призова политическите партии да се обърнат публично към  своите симпатизанти и привърженици да ги приканят да избягват провокациите.

"Ние сме мирен и толерантен народ", добави президентът.

"Във време на трудности трябва да спазим законите. Позициите на парламентарно представените партии са, че не искат да участват във формирането на ново правителство", заяви Плевнелиев. Той каза още, че е изпълни всички свои задължения и ще свика служебно правителство. "Задачите, които ще възложа на служебното правителство ще бъдат обявени предварително. Поемам ангажимента към служебното правителство да заработи съвет, в който да участват граждански организации, синдикати и др.", каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

"Вярвам и ще отстоявам с делата си правовият ред", категоричен бе държавният глава.

"Утре стартирам консултации с всички парламентарни групи, всички заедно, а не поотделно, за да няма капчица съмнение за тайни коалиции в президентството. С партийните лидери ще говоря открито. В понеделник връчвам мандата за съставяне на правителство на ГЕРБ, ако те го върнат, на втория и така, няма да се бавим. Няма да приемам и пазарлъци", каза Плевнелиев.

Президентът все пак упрекна Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и заяви, че според него би било отговорно кабинетът да довърши мандата си. Плевнелиев поясни, че това е била позицията на Борисов преди два дни. По думите му, той също е останал изненадан вчера от новината за оставка на правителството.

Плевнелиев се обяви против свикването на Велико Народно събрание, защото това би затруднило още повече развитието на страната.

Последвайте канала на

Десислава Станева
9325 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
БЪЛГАРИН

2013.02.22 | 20:27

33
Това мекотело ли наричате президент? Това мекотело ли ще е главнокомандващ на армията ни при война? Това мекотело ли трябва да чакам да избира правителство? Някой заблуждава ли се, че ще предаде работодателя си, ще мисли за хората и ще е обективен? Този чехъл, трябва да си заминава заедно с тиквата!

2013.02.22 | 12:33

32
Нито тиквата, нито плевела, нито заека, нито хидроинженера, ни кунева, ни костов, ни царисти трябва повече да започват мандат! Трябва съвсем нови хора-истински българи-честни, които няма да служат на световните лихвари, монополисти и олигарси.

2013.02.22 | 07:38

24
1. Разпускане на Парламента - Незабавно. 2. Свикване на Велико Народно Събрание. 3. Намаляване на броя на Депутатите до 60. 4. Мажоритарно представени и избрани директно от градовете личности на принципа на Исландския модел не по малко от 30 човека в Парламента / по късно ще ви запознаем, как в Исландия са събрали и избрали кандидатите./ 5. Разледване и Съд за всички виновни, за така наречения Преход. В това число на всички партии и лидери на такива, участвали в Политиката на България през последните 24 години. 6.Отзоваване на Депутати и Персонална отговорност на всички, които ще участват в Парламента. 7. Максимална заплата за Депутат равна на средната за страната. Съкращаване на всички допълнителни разходи на всички депутати. Никаква охрана и служебни автомобили. Оттук нататък, Вие трябва да кажете дали одобрявате този списък, да го разпространите и допълните. Вие, решавате този път, дали ще направим България различна и по-добра!
Кристина

2013.02.22 | 07:41

31
ДАЙ БОЖЕ!

2013.02.22 | 07:40

30
тц,тц,тц...... Роскааа, Роскаа един път не послуша жена си и видя ли кво стана ся?!
VALENTIN

2013.02.22 | 07:40

29
не ви се отдава политиката. хващам се с който иска на бас по 10,000 лв, че станишката и доган или ще се изнесат от бг, или ще си посегнат. За Сидеров не знам къде си е слагал подписи, но предполагам не на много места и има шанс да влезе в новото МАЖОРИТАРНО избрано правителство от 60 депутата... за министър председател и вътрешен министър никой не си прави илюзии, това ще са Борисов и Цветанов. Ще влеззнат в историята като добрите и смели мъже, разрушили пост-комунистическата машина от 44-та насам. Чак ми е малко жалко че си отиват, исках да стана министър след 5-10г
Провинция

2013.02.22 | 07:38

27
Не знам за вас но аз се бях най добре при Костов. Учех ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ЗАДОЧНО РАБОТЕХ ЗА ДА СИ ГО ПЛАТЯ И БЯХ ПОД НАЕМ В СОФИЯ.

2013.02.22 | 07:39

28
хихихи
в

2013.02.22 | 07:38

26
Абе ти минетчия ли си луд ли си или и двете ?

2013.02.22 | 07:38

25
цър цър цър сега е момента и мога да поцвъркам свободно!!!!!!!

2013.02.22 | 07:37

23
В момента всички са се впрегвали да отклоняват вниманието от основната цел на протестите. А именно изгонване на електрическата мафия. Промяна на статуквото чрез свикване ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ и промяна на политическия модел. Различни играчи много умело насочват вниманието на хората встрани, възползвайки се от техните симпатии към една или друга партия. Така ще се върнем оттам откъдето тръгнахме - само след три месеца същите хора ще бъдат в парламента и ще крадат още повечеq а цените ще летят нагоре.
DO PREZIDENTA

2013.02.22 | 07:37

22
G.N. PEZIDENT KAKVO VI PRE4I DA KAJETE NA VSI4KI PARTII- LAPA4KA VE4E NIAMA PARTII NIAMA DA ZAPOVIADA N A R O D A.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини