Флоров: Протестиращите се държаха агресивно

share

Протестиращите се държаха нагло и агресивно.

Това заяви в "Предаването Карбовски" главен комисар Станимир Флоров, шеф на ГДБОП. Служителите на МВР не са животни. Протестиращите се държаха агресивно. Мятаха бутилки, обиждаха и псуваха. Органите на реда са там, за да се грижат и за тяхната безопасност, каза още той.

Флоров коментира и покушението срещу Златомир Иванов. Ние работим по няколко версии. Това което зависи от нас ние го правим. Има вероятност, опитът за покушение срещу Баретата, да е свързано и с дестабилизация на държавата. Същото е положението и с братя Галеви. Ние знаем къде са те, но не мога да давам такава информация. И братя Галеви, и Баретата са бивши служители на органите на МВР и са запознати с нашите методи на работа, категоричен беше Флоров.

Наблюдаваме и следим всички членове на подземния свят. В момента има тенденция, че няма големи босове. Тези хора се пазят и спазват желязна дисциплина. Не използват мобилни телефони и комуникират чрез техническите средства на 21 век, обясни Флоров. Службите в момента са доста активни и пресичат доставката на наркотици. Цената на улицата на наркотичните вещества се е покачила много. Това се дължи на нашата работа. Ние успяхме да пресечем внасянето на много наркотици в България, похвали се Флоров. В България вече все по-малко се произвеждат синтетични наркотици. Лабораториите се изнесоха към Турция и Сирия.

По думите на Флоров ГДБОП полага усилия престъпната дейност на всеки нов "играч", който се появява в  нишата на разпространението на наркотици да бъде документирана.  Ние сме малка държава, тези неща се знаят, особено в  оперативните среди, в които комуникираме и работим и става ясно, когато се появят нови "играчи", посочи Флоров. Нито една страна не се е справила с тези проблеми, така че няма да е реално и няма да е честно ако кажем, че ще се справим на 100 процента, но правим всичко възможно тези неща да бъдат вкарани в рамките на нормалното, добави той. Това отново се дължи на нашата работа, завърши Флоров.

Водещи новини

Още новини