Бойко Борисов: Няма да отида и на този вот

Булфото
share

Опозицията трябваше да каже защо не бяха усвоили парите, които бяха отпуснати за Шенген, ние ги усвоихме, изпълнихме критериите на 100% и оттук-нататък въпросът с Шенген е политически.

Министър-председателят припомни, че само преди ден и половина дадохте как в Бавария получихме абсолютна подкрепа от депутатите, от всички, които познават България. Това, че отделни държави чакат да видят мониторинговия докла, това си е тяхно право.

В предстоящият доклад той очаква да бъдат очертани две неща – ще бъдат отчетени операциите на МВР и законодателната инициатива в НС, в Специализирания съд и ще бъдем критикувани за слабостите в съдебната система, за липсата на присъди.

„По времето на тези, които искат вот на недоверие заради „Сигурността“, държавата беше залята от отвличания и поръчкови убийства, а сега всички тези хора, които са ги извършвали, са в съдебната зала“.

Премиерът каза още, че скандалът със СРС-а е поредният кьорфишек и това е лесно да се провери и добави, че ГЕРБ не са се отказали от промени в Закона за СРС-а, но искат, когато той влезе в парламента да бъде прецизиран.

БСП, ДПС и „Синята коалиция“ искат ако са сигурни, че няма да падне кабинета, да правят в парламента една говорилня, сигурен е премиерът. Вторият вариант за тези БСП, ДПС и „Синята коалиция“, които за мен оттук-нататък са едно, ползват инструмента с вот на недоверие да свалят законно избраното правителство.

„Сега е време разделно за "Синята коалиция" с техните избиратели, защото те играят с БСП и ДПС“, категоричен беше Бойко Борисов. Сините показаха, че не са от една кръвна група с ГЕРБ, те са от една с БСП и ДПС.

„За мен е важен г-н Волен Сидеров и доколкото го познавам знам, че няма да падне толкова ниско и няма да се нареди до тази нова коалиция – БСП, ДПС и „Синята коалиция“.

Той каза още, че уважава Народното събрание, но ходи в него, когато има смисъл, а сега когато новата коалиция искат да направят политическа криза, не смята, че има някакъв смисъл да ходи в парламента.

Премиерът добави, че всички пари, които идват по линия на независимите депутати като субсидия отиват във Фонд за лечение на деца.

Бойко Борисов е категоричен, че първата година в управлението на ГЕРБ е била по-слаба, втората по-силна, а следващите две години ще бъдат на високо ниво.

Водещи новини

Още новини