Борисов, Доган и Сидеров - новата тройна коалиция

  • 13 май 2011 12:45

  • 4218
  • 5
Борисов, Доган и Сидеров - новата тройна коалиция
©

След коалицията на Станишев, Доган и Сакскобургготски, от вчера българският парламент има нова Тройна коалиция - тази на Борисов, Доган и Сидеров. Това се казва в декларация на „Синята коалиция", прочетена от народния представител Иван Иванов. Изказването му премина в отсъствието на министър-председателя, който малко преди това напусна пленарната зала.

Гневът на „сините" беше причинен от вчерашното избиране на Сабрие Сапунджива от ДПС за член на Комисията за разкриване на конфликт на интереси с гласовете на ГЕРБ. Тогава БСП и „Синята коалиция" останаха без представители.

Иван Иванов заяви, че по този начин в 41-вото народно събрание се е утвърдило новото парламентарно мнозинство на ГЕРБ, „Атака" и ДПС. Той припомни, че представителят на ДПС в Комисията за борба с корупцията от месеци спира разследването на имотите на вътрешния министър Цветан Цветанов, а управляващите, от своя страна, са изоставили обещанията си да разкрият далаверите на предишното управление.

Депутатът от „Синята коалиция" посочи, че създалата се ситуация изисква да се отговори на три въпроса. Първият е към ГЕРБ и е каква е цената на сделката им с върхушката на ДПС. Иван Иванов попита и „Атака" какво ги е събрало с някогашните им врагове.

Последният въпрос на „Сините" беше към цялото ново парламентарно общество и беше дали Борисов, Сидеров и Доган „ще си назначат" следващия български президент.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4218 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.07.04 | 16:59

4
Това е най-малоумното твърдение,което някога съм чувал. Иван Иванов от "синята коалиция" е невероятен смешник. Политическата импотентност на "синята коалиция" ражда само титанична глупост. Господине,спомнете си управлението на вашия вожд и учител Иван Костов,завършен комунист в сини одежди,който съсипа прекрасната синя идея и Съюза на демократичните сили,но преди това съсипа България.
js

2015.07.04 | 16:59

5
В подкрепа на по долния коментар.Изсипваха ,изсипваха помия и се надяваха че народа е прост и гласовете от герб ще се прехвърлят на тяхната партия.Да ама не казваше един журналист на времето.

2014.05.20 | 19:21

3
МАЙТАП -ДЪРЖАВА -МАЙТАП КАКВО ЛИ НЕ ПРАВИМ САМО ЗА ДА НЕ РАБОТИМ ПОЛИТИЦИ-ДОЛНА НЕ ОПРАВДАВАЩА СВОЯ ХЛЯБ СГАН
pipi

2013.11.30 | 16:56

2
vremeto mnogo dobre pokazva 4e Borisov si e savsem prav i sam ! Kak moje da ima doverie na takiva kato volen ili na DPS , Za Stani6ev e otdavna iasno 4e ne moje da se meri i na malkia prast na Borisov .

2013.09.04 | 16:24

1
А ПЪК КАК МИ ПАСВА ЕДИН КОМЕНТАР ЗА ВСИЧКИ НОВИНИ ЗА ПОЛИТИЦИ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини