Сидеров: Трябва да се въведат визи за англичаните (видео)

share

Лидерът на Атака Волен Сидеров коментира на пресконференция изказването на говорителя на Дейвид Камерън по въпросите на имиграцията, че във Великобритания ще бъдат допускани най-добрите и блестящи имигранти и че българите и румънците ще създават проблем в страната и че с тях ще се стигне до дълги безсънни нощи с думите, че "това са крайно расистки и дискриминационни изказвания", предаде репортер на novini.bg.

Той заяви, че като националист е изцяло против икономическата имиграция и е против политиката на гурбетчийство. „Младите хора са принудени да имигрират заради лоша политика и да стават роби в чужди държави“, заяви той. Според националистът трябва да се обърни внимание на чуждите фирми и най-вече на английските. „Как източват държавата фирми като „Интернешънъл лотър“, която е концесионер на минерална вода. Тя е дадена на концесия по времето на Стефан Софиянски. Вдигнали са цената на водата, така че българинът да си позволява все по-трудно да си я купува“, каза Сидеров. Той заяви, че това не е единичен случай. Има и други подобни европейски фирми, които източиха България.

„Англия единствено и само ограбва държавата ни. Няма нищо демократично в тая държава. Трябва да се наложи мораториум върху имотите, които англичаните си купуват у нас, защото те идват, за да снимат педофилски клипчета“, категоричен е атакистът.

Волен Сидеров попита защо външният министър не е повикал посланика на Великобритания и не му е връчил протестна нота, което да спре това безочие. Той обяви, че „Атака“ ще внесе декларация в Народното събрание, в която да бъде осъдена политиката на расизъм в Лондон, а в четвъртък от 13 часа партията организира митинг пред посолството, като призовава търговците ни да бойкотират стоките им. Националистите искат да бъдат въведени визи за англичаните, а за руснаците да бъдат премахнати. Според него гражданите на Великобритания се държат като свине по курортите ни.

Сидеров коментира и информацията, че Бойко Борисов има досие „Буда“ – не знае до колко е достоверно. "Комисията по досиета трябва да изясни нещата и тогава ще го коментирам. Връзките с подземния свят не са били тайна, една част мина в надземния, а другата си остана", каза Сидеров.

Ако премиерът си върши добре работата, не ме интересува неговото досие. Защо не прекрати концесиите с ЧЕЗ и ЕОН, да премахне плоския данък, за да облекчи хората, каза още Сидеров.

Водещи новини

Още новини