Израелските военни заявиха, че са убили терорист на "Хамас" от много споделяно видео на атаката от 7 октомври

  • 03 септември 2024 12:52

  • 169
  • 0
Израелските военни заявиха, че са убили терорист на "Хамас" от много споделяно видео на атаката от 7 октомври
© gettyimages

Израелските военни заявиха, че са убили терорист на „Хамас“ от широкоразпространения видеоклип от 7 октомври, на който се вижда как същият мъж пие кока-кола пред две ранени деца, чиито баща е бил току-що убит от хвърлена от него граната, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2540

Армията днес го идентифицира като Ахмед Фози Уадия – командир в батальон на командоси на „Хамас“ и член на подразделение за парапланеристи. Израелските военни са установили, че Уадия е пристигнал в селището Нетив Насара с парапланер, след което е започнал нападението срещу цивилни граждани там.

Във видеозаписа на атаката срещу дома на семейство Тааса, който израелски длъжностни лица предоставиха на журналисти, дипломати и законодатели от цял свят, се вижда как Гил Тааса бяга към убежище заедно с двамата си сина, когато е хвърлена граната. Тааса се хвърля върху граната и умира, а синовете му са ранени. После се вижда как боецът, вече идентифициран от военните като Уадия, стои над ранените момчета и пие кока-кола от хладилника им, пише БТА.

Трима израелци са били убити на Западния бряг

Военните заявиха, че в събота самолет е поразил комплекс в град Газа, от който са действали терористите на палестинската ислямистка групировка „Хамас“, включително и Уадия.

Армията каза, че комплексът се е намирал близо до болница „Ал-Ахли“, но медицинското учреждение не е било засегнато от удара. Здравните власти в Газа съобщиха за съботен удар по болницата, който е убил трима души.

„Хамас“ уби 1200 души и взеха 250 заложници при атаката им срещу Израел на 7 октомври 2023 г. Това предизвика избухването на войната в Газа, която продължава вече 11 месеца и в нея по данни на здравните власти в Газа са загинали над 40 000 души.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
169 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини