Бойко Борисов в германска класация за крилати фрази

share

Крилатите фрази на премиера Бойко Борисов станаха популярни не само у нас, но и в чужбина. Думите му го наредиха до германския канцлер Ангела Меркел в класация на германския в. „Франкфуртер алгемайне цайтунг”.

Печатното издание направи списък с 83 от най-запомнящите се фрази на публични личности през 2012 г. Сред тях са думи на германския канцлер Ангела Меркел, оттеглилия се германски президент Кристиан Вулф, еврокомисаря Оли Рен и българския премиер Бойко Борисов.

"Ние всички трябва да работим толкова много, колкото германците” е крилатата фраза, която отреди почетното място на Борисов. Той я изрече в Берлин заради финансовото положение в ЕС.

Сред другите крилати фрази е и коментарът на генералния секретар на Арабската лига Набил ал Араби: „Трудно е да се каже кой по кого стреля”. Думите му са за въоръжения конфликт в Сирия.

Всички над 80 изказвания не са подредени по важност, а по месеци. Така изказването на Борисов, което е от януари, се нарежда веднага след цитата на годината на германския канцлер Ангела Меркел. "Докато съм жива" казва тя в отговор на въпрос докога ще се противопоставя на единните еврооблигации.

Водещи новини

Още новини