ВМРО: Ако днес подкрепим Македония за ЕС, утре ще станат по-нагли

share

Македония е един музей на Коминтерна. Там комунизмът е жив и държавната им доктрина, базирана върху фалшива история, продължава да се развива, каза в сутрешния блок на БТВ историкът Божидар Димитров.

"Ако те влязат в ЕС с тази доктрина, потърпевшите ще сме ние. България беше достатъчно великодушна по време на ембаргото. Когато албанците бяха на 8 км от Скопие, ние им изпратихме танкове, за да се защитят", допълни той.

Според лидера на ВМРО Красимир Каракачанов въпросът не е във великодушието. “Тук става въпрос за национален интерес. Ако днес им дадем подкрепа за членство в ЕС при провежданата от тях политика, утре ще станат още по-нагли. Толерантността на политиците ни към Македония в Скопие се тълкува като слабост и склонност към отстъпки. Колкото пъти сме погледнали толерантно на техните глупости, репресиите срещу гражданите с българско самосъзнание се увеличават", категоричен е той. Каракачанов иска и следващото правителство да продължи неотстъпчивата политиката към западната ни съседка и тя да стане постоянна.

Водещи новини

Още новини