Илияна Йотова: Остава надеждата България да има добро и силно правителство, което да се ползва с доверието на хората

  • 24 юни 2024 22:30

  • 1145
  • 7
Илияна Йотова: Остава надеждата България да има добро и силно правителство, което да се ползва с доверието на хората
© Bulphoto (архив)

На прага сме България да има ново правителство. Думи като дълъг, отговорност, воля сякаш доста изхабихме последните години, но въпреки всичко остава надеждата България да има добро и силно правителство, което да се ползва с доверието на хората. Това каза вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, която участва в официалното откриване на празниците за отбелязване на 60 години от обявяването на Хисаря за град, цитирана от пресслужбата на държавния глава. 

Йотова посочи, че ѝ се иска да бъде даден още веднъж шанс на тези, които имат претенцията да управляват. А те да знаят своята отговорност, че трябва да бъдат истински лидери и да извадят в България от периферията на Европа и да я сложат там, където е мястото на една държава, създател на цяла една славянска цивилизация, допълни вицепрезидентът. 

Едни от най-големите български творци са идвали в Хисаря, защото тази енергия, която има във въздуха, им е дала нещо изключително ценно - вдъхновение, каза още в словото си Йотова. По думите ѝ най-важни са хората, които дават душата, образа и лицето на Хисаря.

Вицепрезидентът Йотова откри 17-ия фестивал за българско кино в Рим

Историята на Хисаря е изпълнена с моменти на изпитания и триумфи. Тя започва с древните римски терми и крепости, свидетели на живота в античността, каза в словото си кметът на града Ива Вълчева. По думите ѝ лековитите минерални извори, около които е възникнал града, привличат хора от всички краища на света от римско време до днес. Вълчева посочи, че градът е дом на хора, чиито сърца туптят в ритъма на неговите улици и паркове, хора, които създават и поддържат духа му жив. 

Вицепрезидентът Йотова откри ретроспективна изложба, представяща богатата история и култура на Хисаря. Изложбата включва исторически фотографии и документи, които проследяват развитието на града. В Летния театър в града, където бе дадено началото на празниците на Хисаря, кметът връчи почетни плакети на заслужили дейци на културата и духовността и на кметовете, оставили своята следа в историята на Хисаря. 

Тържествата продължават с концерт на Орлин Павлов и Квартет „Мистик“. По повод годишнината до 30 юни са планирани множество културни събития и концерти. В програмата са включени изявени български музикални изпълнители, както и талантливите деца на община Хисаря.   

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1145 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
чочо

2024.06.25 | 12:05

7
ЮМРУКА ОБЪРКА БЪЛГАРИЯ !А ТИ РОШЛО-ЙОТОВА БЕШЕ ДО НЕГО !!??КОМУНИСТИТЕ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ И ВСИЧКО ЩЕ ТРЪГНЕ!!
чочо

2024.06.25 | 04:56

6
ЮМРУКА ОБЪРКА БЪЛГАРИЯ !А ТИ РОШЛО-ЙОТОВА БЕШЕ ДО НЕГО !!??

2024.06.25 | 00:11

5
СДС - ДПС - ГЕРБ НИКОГА ПО-ВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ! ТЕЗИ НЕ-БЪЛГАРИ ТЕНГРИСТИ БАНГОВЦИ МАНГАЛИЗИРАХА И УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ за последните 35г.

2024.06.24 | 23:49

4
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.24 | 23:42

3
ДПС - ГЕРБ НИКОГА ПО-ВЕЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ! ТЕЗИ НЕ-БЪЛГАРИ ТЕНГРИСТИ УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ за последните 35г.

2024.06.24 | 22:56

2
куха лейка

2024.06.24 | 22:53

1
тази ЗАЩО още я показвате, кой я слуша

Добави коментар

Водещи новини