Попова: Поведението на президента не е геройство

share

Помилването трябва да стане една видима, прозрачна и разбираема за хората процедура. Ще бъдат помилвани толкова хора, колкото отговарят на правилата. Това каза вицепрезидентът Маргарита Попова в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия.

Попова бе категорична, че от помилването трябва да направим видима държавна политика. Ние вече направихме една нова структура, с която процедурата да стане прозрачна, допълни тя.

Действията на държавния глава по време на полагането на клетва на новите конституционни съдии, тя коментира с думите, че това не е  геройство. "Това е една позиция първо на личността, и второ - на държавен глава, който олицетворява единственото на нацията. Стоя зад президента и подкрепям неговия акт", подчерта тя.

"Изключено е да се мисли, че по времето на избор президентът може да се меси. Той не се намеси по време на самия избор в парламента, но даде знак. Опита се да подкани Народното събрание да излезе от ситуацията. И когато дойде ред той да почете церемонията, той ясно каза защо няма да присъства, когато един от кандидатите полага клетва", добави тя.

Водещи новини

Още новини