Зам.-министър Мечкунова: Предизвикателствата пред правната ни система са все по-големи

share

„Все по-големи са предизвикателствата пред националната ни правна система, като част от особения правопорядък на Европейския съюз и предвид нарастващото влияние на глобализацията в обществените отношения. Тези предизвикателства стоят както пред доктрината, така и пред правоприлагащите органи – съда, прокуратурата, изпълнителната власт.“ Така зам.-министърът на правосъдието Михаела Мечкунова се обърна към участниците в националната научна конференция, посветена на сто и десетата годишнина от рождението на акад. Стефан Павлов. Конференцията бе организирана от катедра „Наказателноправни науки“ на Юридическия факултет на Софийския университет, на която дългогодишен ръководител е бил той.

„Трудът и приносът на академик Павлов към наказателно-правната доктрина на Република България е непреходен във времето, той е една стабилна основа на познанието и вдъхновение за поколения юристи.

От създаването си и до днес ролята на преподавателите в катедрата не се изчерпвала само с предаване на правни знания. Те винаги са били и продължават да бъдат творци на личности, създатели на духовност, морал, интелект и самостоятелно мислене у младите хора.

Несъмнено това е и целта на настоящия форум, който със сигурност ще допринесе за развитието на българската правна наука и на страната ни като модерна европейска държава!“, каза в заключение зам.-министър Мечкунова.

 

Водещи новини

Още новини