Борисов се пошегува с кмета на Плевен заради лапсус

share

В Плевен една от основните улици в града е с основен ремонт.

На откриването присъства и премиерът Бойко Борисов. Ремонтът е част от програмата на Общината "Организация на уличното движение за подобряване на физическата среда в град Плевен" на стойност над седем милиона лева.

 

Освен рехабилитацията на основни улици, проектът включва и изграждането на велоалея в града, както и създаването на шест спортни и детски площадки със система за видеонаблюдение.

Премиерът заяви, че според него градът е имал нужда от реанимация и това според него е разликата между сегашното управление и предишното, предаде БТВ.

Премиерът похвали кмета на Плевен проф. Димитър Стойков за лапсус, който произнесе неволно при откриване на ремонтираната централна улица „Гренадерска”.  „Думата е рехабилитация, но ти като доктор каза реанимация”, посочи той.

"Разликата е, че ние правим така, че градът да дава малко пари, а от общата европейска солидарност и от държавата да идват останалите пари за булевардите, за детските площадки, болниците и всичко друго - не на последно място и за футболния клуб", поясни Борисов.

Той добави, че вероятно ще се наложи държавата да даде още пари за плевенския стадион, за да може "Спартак" да играе, като влезе в "А" група.

Водещи новини

Още новини