Виктор Орбан: Стане ли президент Тръмп, отварям шампанското

  • 09 октомври 2024 10:42

  • 779
  • 0
Виктор Орбан: Стане ли президент Тръмп, отварям шампанското
© Getty Images (архив)

Министър-председателят на Унгария Виктор ОрбанВиктор ОрбанВиктор Орбан (на унгарски: Orbán Viktor) е настоящият министър-председател на Унгария, заяви, че ще отвори „няколко бутилки шампанско“, ако Доналд Тръмп се завърне в Белия дом следващият месец на фона на предпочитанията сред повечето европейски лидери Камала Харис да стане президент на САЩ.

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 114

„Ще отворим няколко бутилки шампанско, ако Тръмп се завърне“, каза Орбан във вторник.

Унгарският премиер смята, че ако бъде избран за президент, Тръмп няма да се бави и още преди да е встъпил в длъжност ще предприеме незабавни действия, за да уреди мир между Украйна и Русия, тъй като „ние като европейски лидери нямаме време за пилеене“.

На първо място трябва да действаме разумно, после философски и накрая стратегически, поясни Виктор ОрбанВиктор ОрбанВиктор Орбан (на унгарски: Orbán Viktor) е настоящият министър-председател на Унгария, на пресконференция в Брюксел.

Самият Доналд Тръмп неведнъж е заявявал, че може да прекрати конфликта в Източна Европа много бързо, но без да е уточнявал как ще постигне това, припомня в-к „Гардиън“.

Мъж прекъсна с крясъци пресконференция на Виктор Орбан

В изявлението си пред чуждестранните медии Орбан подчерта, че помощта на ЕС за Киев е „глупава“, защото „не война, а само дипломатически разговори ще сложат край на конфликта“.

Лично за себе си съм убеден, че няма да постигнем нищо на бойното поле и в тази връзка смятам, че стратегията на ЕС (помощта за Украйна, бел. ред.) не е добра... защото продължаваме да губим, да губим, да губим и пак да губим, посочи Орбан.

От друга страна западните съюзници на Киев изключват всякакви разговори за бъдещето на Украйна без участието на самата Украйна.

Последвайте канала на

Владимир Василев
779 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини